Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluherkkujen paistinrasvat dieseliksi – Kinkkutemppu jatkuu 8.1. saakka

Viidettä joulua peräkkäin järjestettävä kiertotaloustempaus Kinkkutemppu starttasi perjantaina 18. joulukuuta. Kinkkutempun tekeminen on helppoa kotipaikkakunnasta riippumatta, sillä jouluruokien paistinrasvoille avataan lähes 350 keräyspistettä ympäri Suomen.

Nummelassa keräyspiste on K-Citymarketin pullonpalautuksen yhteydessä (Tuusankaari 1) ja Vihdin kirkonkylällä K-Supermarketilla (Kirjavantie 2).

Tempauksen toteuttamiseksi rasvat tulee pakata esimerkiksi maitotölkkiin tai muuhun kartonkiseen pakkaukseen ja viedä lähimpään keräyspisteeseen.

Älä käytä lasista, metallista tai muovista pakkausta, koska ne vaikeuttavat kierrätysprosessia.

Keräyspisteisiin voi palauttaa paistinrasvoja koko joulunpyhien ajan 8.1.2021 saakka.

Kaikki paistinrasvat kelpaavat. Vaikka kampanja on lainannut nimensä joulukinkulta, voi keräyspisteisiin tuoda myös kalan, kalkkunan ja muiden jouluruokien paistinrasvat.

Keräyspisteiltä Lassila & Tikanoja toimittaa paistinrasvat eteenpäin Honkajoki Oy:lle käsiteltäväksi.

Tämän jälkeen rasvajäte jatkaa matkaansa Nesteen jalostamolle Porvooseen, jossa se saa lopullisen muotonsa Neste MY uusiutuvana dieselinä.

Viime jouluna Kinkkutemppuun osallistui miltei 200 000 suomalaista kotitaloutta. Tänä jouluna tavoitteena on kasvattaa osallistujamäärää entisestään ja saada mukaan peräti 250 000 kotitaloutta.

Tavoite on kunnianhimoinen, mutta ei mahdoton, sillä Suomessa paistetaan jouluisin jopa seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua.

Lisätietoa: www.kinkkutemppu.com