Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirteä Peppi ja hulvaton Huvikumpu – pääkirjaston lehtisalin ikkunassa ilahduttavat askartelukilpailun työt

Iloisia töitä ja hyvän mielen näyttely.

Näin kuvailee pedagoginen informaatikko Janika Puolitaival askartelukilpailun satoa, joka on nyt nähtävillä pääkirjaston lehtisalin ikkunoissa. Esillä on 17 työtä, jotka on tehty vihtiläisissä päiväkodeissa ja alakouluissa.

Askartelukilpailussa palkittiin päiväkotien sarjassa 200 euron kirjapalkinnolla Pajuniityn päiväkodin Haukkalinna ja 100 euron kirjapaketilla Vanjärven päiväkoti.

Alakoulujen sarjassa palkittiin 200 euron kirjapaketilla Kuoppanummen koulun 3H, 100 euron kirjapaketilla Kuoppanummen koulun 5R ja 50 euron kirjapaketilla Huhmarnummen koulun ykköset ja kakkoset.

Lisäksi lautapelin saivat Pappilanpellon koulun 2A, Kuoppanummen koulun 6N, 6A, 6J sekä 5M.

Puolitaival toteaa, että raati päätyi palkitsemaan kaikki kilpailutyöt – kaikki työt ovat hienoja ja vaivalla tehtyjä ja niissä näkyy lasten mielikuvituksen rikkaus.

Vihdin kunnankirjaston tänä vuonna yhdessä Vihdin Pohjola-Nordenin, MLL Vihdin ja Vihdin seurakunnan kanssa järjestämän askartelukilpailun aiheena oli Peppi Pitkätossu.

Puolitaival kertoo, että Peppi Pitkätossu on ajankohtainen, sillä sankaritar juhlii tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Monessa askartelutyössä Peppiä on kuitenkin tuotu oivaltavasti nykyaikaan: Pepin kotiin Huvikumpuun on rakennettu esimerkiksi joogasali tai kuntosali.

Joka toinen vuosi järjestettävän askartelukilpailun teemana on aiemminkin ollut jokin tarina tai satuhahmo. Alusta asti kilpailuun on kuulunut myös kierrätys: teokset on tarkoitus tehdä mahdollisimman pitkälti kierrätysmateriaalista.

– Haluamme, että töissä saa käyttää luovuutta ja hyödyntää kaikkea, mitä keksii, Puolitaival sanoo.

Hän kertoo raadin kiinnittäneen huomiota juuri kierrätysmateriaalien käyttöön ja lasten kädenjäljen näkymiseen.

Puolitaival hämmästelee, kuinka paljon vaivaa töiden eteen on nähty.

– Niistä näkee myös, että on perehdytty Peppiin, Puolitaival sanoo. – Pepin hulvaton elämä Huvikummussa näkyy kyllä töissä.

Puolitaival itse pitää Peppi Pitkätossu -tarinoita ihanan kannustavina.

– Uskalla ja kokeile, ei haittaa vaikka menee pieleen.

Askarteluteoksista palkitaan vielä yleisösuosikki. Suosikkiaan voi äänestää tykkäämällä työn kuvasta Vihdin kunnankirjaston Facebookissa tai Instagramissa. Puolitaival kertoo, että ei ole pakko valita yhtä, vaan useammastakin työstä saa tykätä.

Kun kirjastot avautuvat, työt siirretään esille kirjastosaliin. Tällöin myös paperiset äänestyskupongit tulevat käyttöön.

Töiden oli alkujaan tarkoitus olla esillä joulukuun loppuun saakka, mutta aikaa on pidennetty. Näin mahdollisimman moni pääsee tutustumaan töihin, vaikka kirjastot jouduttiin koronan takia sulkemaan. Työt ovat esillä pääkirjastossa tammikuun loppuun saakka.