Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Vuosi on ollut erittäin haastava" – Vihdin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen summasi kulunutta vuotta

Vuoden viimeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa valtuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen toivotti hyvää joulun odotusta ja kiitti tästä vuodesta Vihdin kunnan luottamushenkilöitä, henkilökuntaa ja viranhaltijoita. Samassa yhteydessä Viljanen summasi kulunutta vuotta.

– Tiivistetysti voi varmasti todeta, että vuosi 2020 on ollut meille kaikille erittäin haastava.

Viljanen totesi, että moni osasi odottaakin haastavaa vuotta, mutta koronan takia vuodesta on tullut odotuksiakin haastavampi.

– Ainakin minut valtasi epätodellinen olo, kun Uudenmaan rajoille asetettiin sulkuja ja tarkastuspisteitä kuin jenkkidekkareissa konsanaan.

Keväällä arki muuttui uudenlaiseksi. Viljanen totesi, että esimerkiksi lasten siirtyminen etäopetukseen vaati suuria ponnisteluja sekä perheissä että kunnan organisaatiossa. Miten pitkään pandemia vielä jatkuu – sitä tuskin kukaan pystyy tarkasti sanomaan ja Viljanen huomauttikin: – Varmaa lienee vain se, ettei niin sanottuun vanhaan normaaliin ole paluuta.

Korona on vaikuttanut julkiseen talouteen, jonka Viljanen totesi velkaantuneen sekä valtion että kuntien tasolla merkittävästi pandemian ja sitä edeltäneen talouden laskusuhdanteen aikana. Viljanen huomautti, että talouden haasteita lisäävät pandemian ja seurannaisvaikutusten aiheuttamat vahingot yrityksille ja taloudelliselle toiminnalle.

– Paranemisen sijaan työllisyys on heikentynyt merkittävästi niin koko Suomessa kuin meillä täällä Vihdissäkin, Viljanen sanoi ja jatkoi: – Nähtäväksi jääkin, miten maan hallitus tulee irrottamaan valtion tästä massiiviisesta elvytyksestä, mitä ratkaisuja Euroopan ja globaalilla tasolla tehdään.

Nähtäväksi jää myös, miten maailmantalous tulevaisuudessa käyttäytyy.

Viljanen huomautti, että globaaliin talouteen ei Vihdissä juuri pystytä vaikuttamaan.

Sen sijaan täällä voidaan vaikuttaa siihen, että ollaan valmiita ottamaan vastaan väljempää asumista hakevat, kaupungin keskustoista pois pyrkivät, enemmän etätyötä tekevät työikäiset perheineen. Hyvät lähipalvelut ja toimivat tietoyhteydet ovat sujuvan arjen edellytys näille ihmisille.

–  Väheksymättä yhtään koronasta kärsineiden surua ja huolta voimme todeta, että Suomi on selviytynyt pandemiasta tähän mennessä verrattain hyvin, samoin Vihti.

Viljanen kehotti edelleen pitämään turvavälejä, käyttämään kasvomaskeja ja olemaan varovaisia. Hän pyysi huomioimaan läheiset ja kanssaihmiset.

– Pyritään pysymään terveinä, valtuuston puheenjohtaja sanoi ja jatkoi toiveikkaasti: – Nujerramme ensin tämän pandemian ja seuraavaksi sitten talouden haasteet niin kunnassamme kuin koko maassa.

– Maltilla ja huolellisuudella ja muiden huomioimisella selviämme kyllä tästäkin, Viljanen vakuutti.