Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Puolitoista vuotta ehdollista vankeutta – mies myi Vihdissä 1 870 grammaa marihuanaa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1999 syntyneen miehen yhdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Mies myi ja välitti Vihdissä 20.3.2017-24.2.2019 yhteensä 1 870 grammaa marihuanaa. Mies myi marihuanan 14 euron grammahinnalla ja tienasi 26 180 euroa.

Poliisi löysi miehen kotoa vahvasti marihuanalta tuoksuneen repun, jossa oli käteistä rahaa 16 000 euroa.

Mies tuomittiin maksamaan valtiolle rikoksesta saatuna hyötynä 26 180 euroa ja käteistakavarikko päätettiin pitää voimassa.

Mies kiisti syytteet ja väitti säästäneensä rahat pikkutöistä ja sukulaisiltaan saamista rahoista. Muistikirjansa kirjanpidon mies väitti koskevan muun muassa nuuskakauppoja.

Miehen kotoa löytyi välineistöä marihuanan punnitsemiseen ja pakkaamiseen. Oikeus viittasi miehen pieniin tuloihin ja totesi, ettei hän olisi millään pysynyt säästämään niistä 16 000 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi myös vuonna 1971 syntyneen miehen kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen Lohjalla tapahtuneesta huumausainerikoksesta.

Poliisi pysäytti miehen ajaman auton 24.2.2019 rekisterinumeron perusteella ja autosta löytyi noin 95 grammaa marihuanaa. Miehen kotoa kellarista löytyi kasvattamo, jossa oli 16 eri vaiheessa ollutta kannabiskasvia.

Mies oli ostanut kiinnijäämispäivänä 95 gramman kannabispussin whatsapp-keskustelun jälkeen nimimerkiltä Nummela.

Hän oli jättänyt 1 000-1 500 euroa sovittuun paikkaan ja hakenut marihuanan samasta paikasta.

Myyjää hän ei tavannut. Oikeudessa oli todisteena miehen puhelimesta löytynyt keskustelu nimimerkin Nummela kanssa. Nimimerkin puhelinnumeroksi oli tallentunut vuonna 1999 syntyneen miehen puhelinnumero.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.