Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Yhteinen asia on saada nuoret liikkumaan” – Nummelan Citymarketin seurataululla esittäytyvät paikalliset urheiluseurat

Mitä voisi harrastaa? Milloin Vihdin Salisusilla on kotiottelu? Millaisia harrasteryhmiä Vihti-Gymillä on tarjolla?

Esimerkiksi tällaisiin kysymyksiin voi saada vastauksia seurataulusta, joka on asennettu Nummelan K-Citymarketiin.

– Olen järjestänyt hyväntekeväisyysgolf-tapahtumia ja niillä varoilla tämä toteutettiin, kauppias Antti-Jussi Kivi kertoo.

Hän sanoo halunneensa tukea nimenomaan paikallisia urheiluseuroja ja nuorten liikkumista. Seurataulua kauppiaalta oli jo käyty kyselemässä, joten hän lähti edistämään ajatusta.

– Alusta asti on ollut visiona, etten halua tienvarsitaulua, johon käydään vaihtamassa papereita, Kivi sanoo. Nyt asennettu seurataulu onkin digitaalinen näyttötaulu, joita on kiinnitetty neljä näkyville paikoille myymälään.

Nyt alkuvaiheessa tauluviestinnässä ovat mukana Vihdin Salisudet, Nummelan Palloseura, Vihdin Lentopallo, Harjun Kiekko ja Vihti-Gym.

– Kyselin, mitkä seurat liikuttavat paljon lapsia ja nuoria, ja nämä nousivat esiin, Kivi toteaa.

– Jos joku muukin seura haluaa tätä hyödyntää, se on mahdollista.

– Yhteinen asia on saada nuoret liikkumaan, Kivi sanoo.

Tauluviestinnän tavoitteena onkin innostaa nuoria tutustumaan eri lajeihin – mutta myös tehdä seuroja tutuksi ihan kaikille.

Seurat tarjoavat urheilumahdollisuuksia monen ikäisille, elämyksiä katsojille ja yhteisöllisyyttä ja puuhaa esimerkiksi toimitsijoille, huoltajille ja valmentajille.

Seurataulun sisällön puuhamiehenä on toiminut salibandyseura Vihdin Salisusien Timo Annala. Hän näkee taulun merkityksen siinä, että seurat saavat lisää näkyvyyttä.

– Tämä on seuroille hieno kanava tuoda omaa toimintaa esille. Taulu on ihan aitiopaikalla ja tavoittaa paljon ihmisiä. Se voi herättää käymään kotisivulla tai tulemaan peliin.

– Seurataulun lanseeraus tuli haastavaan aikaan, koska joukkuelajit ja sisätiloissa harrastaminen ovat tauolla koronan takia, mutta katseet on suunnattu jo koronan jälkeiseen aikaan, Annala sanoo.

Hän kertoo, että jatkossa taululla on tarkoitus kertoa esimerkiksi Vihdissä järjestettävistä urheilutapahtumista.

– Vihdissä on valtava määrä eri lajien tapahtumia, mutta niistä on vaikea saada välitettyä tietoa vihtiläisille. Kuinka moni esimerkiksi tietää, että Vihdissä pelataan keskimäärin joka toinen perjantai salibandyn valtakunnallista Suomisarjaa? VSS:n edustuksen joukkueenjohtajana toimiva Timo Annala miettii ja sanoo:

– Odotan innolla, milloin päästään jatkamaan sarjaa – ja saadaan laittaa taululle ilmoitus kotipelistä.