Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Yhteistyössä on voimaa” – Naisyrittäjien yhteinen joulukauppa avautui kolmatta kertaa, nyt uudessa paikassa

Yksityiskohtia pursuavia piparitaloja, ilmeikkäitä kotitonttuja, erityisruokavalioihinkin sopivia taatelikakkuja. Lasten ja aikuisten huppareita, heijastavia korvaläppiä, kimaltavia nahkarukkasia, monen värisiä villasukkia. Naivistisia keramiikka-astioita, luomuhunajaa ja kahvia.

Muun muassa kaikkea tätä on myynnissä perjantaina avautuneessa Nummelan Joulukaupassa.

Raija Koivisto ja Jane Palmu avasivat joulukaupan nyt jo kolmatta kertaa, tällä kertaa uuteen tilaan Vihdintien varteen.

– Olemme uudessa ja paremmassa paikassa. Tila on ihana, täällä on väljää ja jouluisaa, Koivisto sanoo ja kertoo, että tilaa on myymälässä kaikkiaan 92 neliötä.

Neliöitä täyttämään mahtuu tuttuun tapaan useampikin yritys.

Nummelan Joulukaupassa ovat tänä vuonna mukana Koiviston Koti+Taide -yrityksen ja Palmun Lovent Designin lisäksi HP-ompelu ja keramiikka, Design Pinwa, TonttuTaika, Piparitalot, Hiidenveden Zontakerho, Käsinetori, Into Scandinavian Clothing ja Malanka Design.

– Tulijoita olisi ollut enemmänkin, Jane Palmu kertoo.

Palmu ja Koivisto ovat valinneet mukaan vihtiläisiä, lohjalaisia ja karkkilalaisia naisyrittäjiä, jotka valmistavat laadukkaita kotimaisia tuotteita.

– Yhteistyössä on voimaa. Lasken sille paljon painoa, että on kiva tehdä yhdessä toisten yrittäjien kanssa, Koivisto toteaa.

Osa yrittäjistä on ollut mukana joka vuosi, osa on tänä vuonna mukana ensimmäistä kertaa.

Alusta asti mukana olleet Käsinetorin Niina Leppänen ja HP-ompelu ja keramiikan Helena Paakkala sanovat, että joulukauppa on ollut molemmille yrityksille hyvä lisä joulumyyntiin.

Käsinetorin oma tehtaanmyymälä ei esimerkiksi ole auki viikonloppuisin – mutta Nummelan Joulukauppa on.

Leppänen kertoo, että koronan takia yritys on panostanut markkinointiin ja ihmisten ohjaamiseen verkkokauppaan.

– Markkinat ja tapahtumat on peruttu, joten on pitänyt ottaa uusia keinoja käyttöön.

Paakkala puolestaan kertoo olleensa viime aikoina pitkiä päiviä keramiikkapajallaan.

– Keramiikka painottuu aina syksyyn ja jouluun. Tänä syksynä ompelutyöt ovat lisäksi jääneet vähiin, koska juhliakaan ei ole ollut.

– Tämä on loistava idea varsinkin nyt korona-aikana ja ihana kun pääsin tähän mukaan, sanoo ensi kertaa Nummelan Joulukauppaan osallistuva Kati Petersen Design Pinwasta.

Samaa mieltä on Into Scandinavian Clothingin Julia Hellgren-Tolvanen.

– Meillekin paikallisuus on tärkeätä ja on ihan parasta, että päästään toimimaan täällä kotikentällä, Hellgren-Tolvanen sanoo.

Joulukaupan naisyrittäjien yhteisö sopii myös Hiidenveden Zontakerholle, jonka toiminta-ajatukseen kuuluu naisten ja tyttöjen aseman parantaminen maailmanlaajuisesti. Hiidenveden Zontakerhoa edustava Päivi Nikander kertoo, että hyväntekeväisyystyö on ollut nyt korona-aikaan tavallista hankalampaa. Joulukaupasta saamansa tuotot kerho käyttää vihtiläisten yksinhuoltajaäitien tukemiseen.

Nummelan Joulukauppa on avoinna 24.12. saakka ma-pe klo 12-19 ja la-su 11-15. Kauppa toimii tänä vuonna osoitteessa Vihdintie 1B, Nummela.