Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yleisöltä suljettu tilaisuus – liput nousevat salkoihin itsenäisyyspäivän aamulla Nummelan torilla. Perinnettä voi tänä vuonna seurata verkossa

Itsenäisyyspäivän lipunnostotilaisuus Nummelassa Veikko Hellen torilla on peruttu yleisötilaisuuden osalta.

– Tämä päätös oli pakko tehdä vallitsevan koronatilanteen sekä viranomaisten ja kunnan antamien toimintaohjeiden johdosta, kertoo Nummelan Killan kiltakomentaja Jarmo Töyräs.

Nummelan Kilta kuitenkin nostaa pienellä porukalla liput salkoihin ja laskee seppeleen Itsenäisyyden kivelle Suomen itsenäisyyden ja sotien veteraanien kunniaksi.

– Kyseessä ei siis ole yleisötilaisuus, Töyräs terävöittää.

Tilaisuutta on kuitenkin mahdollisuus seurata verkossa, sillä tapahtuma lähetetään live-lähetyksenä Nummelan Killan Facebook-sivuilla 6.12. klo 9.00 alkaen.

– Tämä on meille Nummelan Killassa myös mahdollisuus oppia uutta ja hyödyntää nykytekniikkaa.

Tiistaina suunnitelmissa oli myös muutamien nauhoitettujen puheenvuorojen esittäminen live-lähetyksen yhteydessä.

Nummelan Kilta on järjestänyt itsenäisyyspäivän aamun lipunnostotilaisuuden Nummelan torilla 1990-luvun alkupuolelta lähtien.

Yksi tilaisuuden perinne 1990-luvulta lähtien on ollut lukiossa järjestettävän itsenäisyysaiheisen kirjoituskilpailun voittajan julkistaminen; voittaja on lukenut kirjoituksensa aina torilla.

– Pyrimme saamaan tämän perinteen jatkumaan myös koronavuoden itsenäisyyspäivän aamuna, kiltakomentaja suunnittelee.

Nummelan Kilta järjestää uudenvuoden aattona ilotulituksen, mutta koronan takia joulukauden suuret perinteiset avajaiset peruutettiin – myös Viljonpäivän konsertti peruuntui

Viljonpäivän konsertissa on julkistettu merkkihenkilö nyt 30 kertaa – Timo Hirvelä on Nummela-neuvos