Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Pukki kuuluu jouluun” – kirkonkylän joulunavaus järjestettin suunniteltua pienimuotoisempana

Joulupukki kävi viime perjantaina tervehtimässä lapsia kirkonkylässä. SuurVihdin Killan järjestämä kirkonkylän perinteinen joulunavaus oli viime hetkillä päätetty typistää ohjelman suhteen joulupukin vierailuun ja Vihdin Yrittäjien tarjoamaan joulupuuroon.

– Rukattiin ohjelmaa, mutta tarjotaan kuitenkin lapsiperheille mahdollisuus tavata pukki. Pukki kuuluu jouluun, killan varapuheenjohtaja Pasi Saario sanoo. – Toivottavasti ensi vuonna päästään palaamaan normaalirytmiin.

Joulunavauksessa oli tarkoitus olla perinteiseen tapaan puheita, ja Väkkärällän ja tanssiopisto Vinhan oli tarkoitus esiintyä. Viimeisimmät koronarajoitukset saivat kuitenkin killan muuttamaan suunnitelmia vielä tapahtumapäivänä.

Saario toteaa, että tilanne oli haastava järjestäjille: koronasuositukset ja -rajoitukset muuttuivat tiuhaan ja vielä viime hetkillä. Hän kertoo killan saaneen kritiikkiä siitä, että tapahtuma ylipäätään järjestettiin.

– Väljäähän täällä on verrattuna aiempiin vuosiin, Saario huomauttaa ja toteaa ihmisten kunnioittavan hyvin turvavälejä ja käyttävän kasvomaskeja. Hän itse kulki tapahtumassa maskipakkaus kädessään ja siitä hän tarjosi maskeja kaikille kaipaaville. Lisäksi pukin tervehtijät jakautuivat sekä K-Supermarketin pihaan että Kinon aukiolle ja raitin varteenkin oli asettunut joitakin katsojia.

J uhannusjuhlat jouduttiin jo tältä vuodelta perumaan, samoin Wuosisatamarkkinat. Niinpä SuurVihdin Killan mielestä joulunavaus – pienimuotoisenakin – oli tärkeä kylälle.

– Tämä on muuten niin pimeä vuodenaika ja vuosi, Saario huomauttaa.

Hän sanoo, että jokainen on joutunut kärsimään poikkeuksellisesta vuodesta. Erityisen kovilla ovat olleet yrittäjät.

Saario toivookin, että vihtiläiset suosivat paikallisia yrityksiä esimerkiksi joululahjoja valikoidessaan. Saario oli itse valmistautunut puhumaan joulunavauksessa ja juuri tätä hän olisi halunnut korostaa:

– Pidetään palvelut hengissä ja kylä vireänä.