Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Noin 600 litraa öljyä pääsi maastoon – öljyvahinko Vihdin kirkonkylän väliaikaisella lämpölaitoksella

Kirkonkylässä tapahtui öljyvahinko keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Vihkon alueen – molemmat koulut ja liikuntahalli – lämmitys ja lämmin vesi tuotetaan Pappilanpellon koulun pihapiirissä olevalla tilapäisellä lämpölaitoksella. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä lämpökontissa olevaan syöttöletkuun oli tullut vuoto. Öljyä valui konttiin sekä kontista ulos.

Öljyvuoto havaittiin torstaiaamuna. Öljyvahingon torjunta käynnistettiin välittömästi.

Öljyä ehti valua läheiseen sadevesikaivoon. Sadevesiviemärilinjassa on kontin tuntumassa virtaussuunnassa sadevesikaivo, hiekanerotuskaivo sekä öljynerotuskaivo. Lisäksi ennen rantaa on useampia tarkastuskaivoja ennen kuin hulevesiviemäri laskee järveen.

Varotoimenpiteenä palokunta eristi hulevesien järvenpuoleisen purkupaikan öljypuomeilla. Järveen asti öljyä ei ole toistaiseksi päässyt. Öljypuomit pidetään varotoimenpiteenä paikallaan. Kiinteistönhuolto seuraa tilannetta pelastuslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

Sadevesikaivo, hiekanerotuskaivo, öljyerotuskaivo sekä tarkastuskaivoista tyhjennettiin loka-autolla niihin valunut vesi ja öljy pois ja kaivot huuhdeltiin. Öljyä oli alustavan arvion mukaan päässyt järjestelmään noin 600 litraa. Varotoimenpiteenä tyhjennettiin myös rakenteilla olevan palloilukentän tarkastuskaivot.

Korjaustoimenpiteenä lämpölaitoksen polttoaineletkut vaihdetaan uusiin.