Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HaKi voitti Shakersin – peli jäi mahdollisesti joukkueen tämän vuoden viimeiseksi: sarja keskeytettiin koronaviruksen vuoksi

Harjun Kiekon miesten edustusjoukkue nappasi Keravalta kolme pistettä jääkiekon II divisioonan ottelussa lauantaina Shakersia vastaan lukemin 4–6 (1–2, 2–3, 1–1).

Peli jäi mahdollisesti joukkueen tämän vuoden viimeiseksi, kun sarja keskeytettiin koronaviruksen vuoksi.

Harjun Kiekon toiminnanjohtaja Panu Heinistön maanantai sujui kiireisesti tulevia pelejä sopien.

– II divisioonan ottelut sovittiin siirrettäviksi keväälle. Parempi se on tietenkin kuin, että sarja olisi kokonaan keskeytetty, Heinistö kertoi.

Tällä hetkellä näyttää, että rautaliigan kausi jatkuisi vasta ensi vuoden puolella tammikuun 8:s päivä.

– Tässä tulee joka tapauksessa tosi pitkä tauko, olisi helpotus jos vähän saisimme aikaistettua aloitusta. Tietysti jos koronatilanne sen mahdollistaa. Samoin katsomme saisimmeko järjestettyä jotain harjoitusotteluita länsirannikolle, että tuntuma vähän pysyisi, Heinistö totesi.

Koronasulku osui paikallisesti harmittavasti juuri ennen useampaa kotipeliä.

Ensi keväästä tulee II divisioonassa näillä näkymin kiireinen, jos ottelut pystytään pelaamaan sovitusti.

Heinistö kertoo, että kalenterissa on suunniteltu kahden kuukauden ajalle 16 peliä.

Vähintään neljän viikon tauko voi näkyä myös Harjun Kiekon miehistössä.

Ulkomailta Suomeen pelaamaan tulleita vahvistuksia voi olla vaikea motivoida jäädä odottelemaan kauden jatkoa Suomeen, kun pelaajasopimuksissa ei yleensä rahaa II divisioona tasolla liiku.

Heinistö otaksuu, että paluu esimerkiksi Venäjältä takaisin suomalaisjoukkueen riviin koronasulun jälkeen voi olla aikataulullisesti haasteellista.

Osalle pelaajista tosin näyttäisi onnistuvan lainapaikka suomalaisissa sarjoissa tauon aikana.

Harjun Kiekon lauantai osoitti, että joukkue on hyvässä vedossa. Tasainen ottelu päättyi HaKin voittoon, vaikka Shakers pysyi viimeiseen asti vain maalin päässä vieraista.

Kotijoukkue ei HaKia helpolla päästänyt. Maalilla vartioinut Niko Keskinen torjui hurjat 59 laukausta, joista 29 kolmannessa erässä.

Shakersin Juuso Hyyppä torjui kokonaisuudessaan 34 kertaa. HaKin pistekuninkaat olivat jälleen puolustaja Eduard Slessarevski 2+2, Jami Heinonen 2+1 ja Ville Muukkonen 0+3 -pisteillään.

HaKi jää koronatauolle sarjataulukon neljäntenä tasapisteissä KHT:n, Jäähongan ja GrIFK:n kanssa.