Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juorut jatkuvat ensi vuonna – Vihdin Teatteri peruutti esityksiä, Kino Akseli siirtyi tauolle ja Vihdin Kino jatkaa

Vihdin Teatterin Juoruja-näytelmän loppuvuoden esitykset on päätetty peruuttaa.

Koronapandemian siirryttyä Uudellamaalla leviämisvaiheeseen antoivat viranomaiset uudet yleisötapahtumia koskevat kokoontumismääräykset.

Tiukennetut määräykset ovat voimassa kolme viikkoa. Tästä syystä Vihdin Teatteri joutui peruuttamaan jäljellä olevat marras-joulukuulle suunnitellut neljä esitystä.

Juorujen esitykset jatkuvat tammikuussa 2021, mikäli viranomaisten rajoitusmääräykset sen sallivat.

Tammikuulle on suunniteltu kuusi esitystä. Peruutettuihin esityksiin tehdyt varaukset voi siirtää näihin näytöksiin, mikäli tilaa on.

Teatterin toimisto lupasi ottaa yhteyttä varauksen tehneisiin asiakkaisiin ja sopia jatkosta.

Teatterin sihteeri Mirva Pyyhtiä kertoo, että loppuvuoden näytöksiin lipun varanneet ovat suhtautuneet koronatilanteen aiheuttamaan näytösten peruuntumiseen varsin ymmärtäväisesti.

– Kaikille lipun varanneille on soitettu tai lähetetty sähköpostia. Iso osa on halunnut siirtää varauksensa ensi vuoden puolelle, Pyyhtiä kertoo.

Tammikuun 2021 esityspäivät ovat perjantai 8.1., lauantai 9.1., perjantai 15.1., lauantai 16.1., perjantai 22.1. ja lauantai 23.1.

Maanantaista lukien Uudellamaalla on sallittu enintään 20 ihmisen yleisötilaisuudet.

Määräys koskee myös elokuvanäytöksiä. Läntisen Uudenmaan elokuvateatterit aikovat kuitenkin pääosin jatkaa toimintaansa.

Vihdin Kino jatkaa esityksiä rajoituksista huolimatta, mutta harkitsee tilannetta viikko kerrallaan.

– Ongelmana ei ole pelkästään kävijöiden määrä, vaan myös se, että elokuvia tulee ensi-iltaan niin vähän, kertoo Vihdin Kinon yrittäjä Merja Leino.

Leinon mukaan valtaosa asiakkaista käyttää nyt maskia. Elokuvissa käynti onkin turvallista.

– Suomen elokuvateatterien liiton mukaan yhtään koronatartuntaa ei olla jäljitetty elokuvateattereihin, vaikka käyntejä on Suomessa korona-aikana ollut 1,5 miljoonaa.

Nummelassa toimiva Kino Akseli sen sijaan pistää keskiviikon jälkeen toistaiseksi pillit pussiin.

– Ei siellä kannata tyhjän panttina seistä. Maahantuojat eivät nyt päästä elokuvia ensi-iltoihin. Me avataan ovet heti, kun ihmiset taas ryhtyvät liikkumaan, kertoo yrittäjä Akke Selin.

Lohjalla Kino Vaakuna jatkaa.

– Aika harvassa näytöksessä on tänä syksynä ollut yli 20 katsojaa. ”Tove” teki ennätyksen, kun katsojia oli parhaimmillaan 50, kertoo yrittäjä Markku Hinkkanen.

Maanantaista lukien linja on ollut tiukka.

– Se 21. katsoja, on käännytettävä pois. Jos haluaa varmistaa pääsyn elokuviin, kannattaa lippu varata etukäteen netissä.

Useimmilla Vaakunan asiakkailla on maski mukana. Niitä löytyy myös lippuluukulta.

Koronaepidemia kurittaa koko elokuvien tuotantoketjua.

– Rahoittajat ovat varovaisia. Ei elokuviin laiteta isoja rahoja kiinni, kun ei ole varmuutta, että niitä voi näyttää suurille yleisöille.

Jos näytöksiin tulee liikaa väkeä, lisää Hinkkanen näytösten määrää.

– Se tietää minulle lisää töitä, mutta sitä se yrittäminen on.