Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Ämpärit voittivat syysmyrskyn – Nummelan Tokmanni avattiin joulusesonkiin uudistettuna

Suomen suurin halpakauppaketju Tokmanni avasi Nummelan myymälänsä uudistettuna torstaina.

Avajaisaamuna oli rajuhko marraskuinen myräkkä; tuuli tuiversi kovissakin puuskissa ja vettä ropisi taivaalta reippaasti.

Piha alkoi täyttyä asiakkaiden autoista hyvissä ajoin ennen ovien avaamista. Perinteisinä vetonauloina olivat yllätysämpärit tuotelahjoineen.

Ämpärilahjojen suosiota saattoi lisätä se, että kahteen ämpäriin oli piilotettu 50 euron arvoinen lahjakortti.

Asiakasturvallisuudesta huolehtimiseen oli avajaisissakin panostettu. Valmius oli myös asiakasvirtojen rajoittamiseen turvallisuuden takaamiseksi.

Koronavuosi uudisti myös yllätysämpäreiden jakamisen. Ämpärin pääsi lunastamaan lipukkeella, jonka sai kassalta ostokset maksettuaan.

Näin ämpärien jakopisteeseen puutarhakaupan ovelle ei päässyt syntymään jonoja.

Perinteikkäitä ämpärilahjoja jakamassa olleet Jukka Ruokola ja Mika Korkalainen täyttivät tyytyväisinä yllätyslahjoja punaisiin ämpäreihin, joita käytiin hakemassa tasaiseen tahtiin.

Nelisen vuotta Nummelan Tokmannin myymäläpäällikkönä työskennellyt Mari Heinonen oli erittäin tyytyväinen kun tasainen asiakasvirta alkoi ovien avauduttua.

Kaikki oli valmiina avajaispäivää varten keskiviikkoiltana, joten takana oli rentouttavat yöunet.

– Aivan uskomattoman hyvä asennusporukka oli uudistamassa myymälää. Muutostyöt kestivät vain kuusi viikkoa, ja myymälä oli avoinna siinä samalla koko ajan, Mari Heinonen kiittää.

Nummelan Tokmannilla on tarjolla noin 30 000 tuotenimikettä. Noin 3 100 neliön kokoinen myymälä avattiin seitsemän vuotta sitten. Saman katon alla on edelleen puutarhamyymälä.

Uudistuksessa kaikki myyntiartikkelit ryhmiteltiin uudestaan. Aikaisemmasta järjestelystä jäljelle jäi vain kassojen sijainti.

Myymälän teippaukset ja opasteet uusittiin Tokmannin uuden myymäläkonseptin mukaisesti.

Remontissa uudistettiin myös talotekniikkaa. Energiatehokkuuteen myymälässä on panostettu esimerkiksi korvaamalla perinteinen valaistus energiaa säästävällä led-tekniikalla.

Jatkossa myymälässä on myös asiakkaiden käyttöön tarkoitettu pienelektroniikkaromun kierrätyspiste.

Myymälässä on myös Tokmannin verkkokaupan noutopiste ja Postin pakettiautomaatti.

Tokmannin myynti- ja markkinointijohtaja Mathias Kivikoski on tyytyväinen myymälän uudistamiseen juuri ennen kiireistä joulukauppaa.

– Myymälän kohentuneen yleisilmeen ohella olemme erityisen iloisia uusitusta hyllyjärjestyksestä, sillä sen ansiosta asiakkaamme löytävät etsimänsä tuotteet aiempaa helpommin.

– Myös erityisesti ajankohtaiset tuotteet, kuten juuri nyt esimerkiksi joululahjat ja muut jouluun liittyvät tuotteet, ovat entistä näkyvämmin esillä, Kivikoski tiivistää.

Tokmanni työllistää Nummelan myymälässään noin 15 kaupan alan ammattilaista.

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju. Yrityksellä on yhteensä noin 3 700 työntekijää lähes 200 myymälässä ja verkkokaupassa.