Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Henkilökunnan maskisuositus tulee voimaan Vihdissä peruskouluissa torstaista alkaen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alkuviikosta laajentama maskisuositus astuu voimaan Vihdin peruskouluissa torstaista 19. marraskuuta alkaen.

Suositus on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjauksen mukainen, ja se koskee peruskoulujen opettajia sekä muuta kouluhenkilöstöä tilanteissa, joissa turvavälejä ei ole mahdollista noudattaa.

Kunnan verkkosivuilla keskiviikkona julkaistun tiedotteen mukaan Vihdin kunta vastaa maskien hankinnasta kouluissa työskenteleville.

Tiedotteen mukaan kasvomaskien käyttö turvaa osaltaan henkilöstön riittävyyttä, sillä kasvomaskien avulla voidaan vähentää altistumisten johdosta karanteeniin joutuvien opettajien ja muiden työntekijöiden määrää.

Tiedotteessa muistutetaan, että lapsilla ja nuorilla koronavirusinfektio voi olla hyvin lieväoireinen, mutta nykytiedon mukaan lapset ja nuoret tartuttavat tautia yhtä tehokkaasti kuin aikuiset.

Koronatesti on aina aiheellinen, jos kouluikäisellä lapsella tai nuorella on koronavirukseen sopivia oireita. Kouluun tai päivähoitoon ei saa tulla oireisena.

Lisää: www.vihti.fi/koronavirus