Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HaKi hävisi tiukan ottelun sarjakärjelle: "Tämäkin peli oli todiste, että pystymme kilpailemaan tasaväkisesti parhaiden joukkueiden kanssa"

Harjun Kiekon miesten edustusjoukkue joutui taipumaan voittamattoman jääkiekon II divisioonaa johtavan HC Vantaan edessä kotikentällään, kun vieraat lähtivät kolme pistettä rikkaampana kotiin lukemista 3–5 (0–2, 2–2, 1–1).

Pelki kulki hyvin tasaisena ja molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja tasaisin väliajoin.

Vantaalaiset menivät ensimmäisessä erässä 0–2 -johtoon.

Kotijoukkueen katse ei kuitenkaan painunut maahan ja toisen erän puolessa välissä sinnikkyys palkittiin.

1–2 -kavennuksen teki Harjun Kiekon lahjakas kasvatti Sami Pettinen Jon Tihveräisen syötöstä.

Heti seuraavassa vaihdossa tilanteen tasoitti Danis Karimov 2–2:een.

Erän lopussa Vantaa pääsi kuitenkin karkaamaan jälleen kahden maalin johtoon. Niko Aitero vei ylivoimalla siirretyn rangaistuksen aikana joukkueensa maalin johtoon. Viimeisillä minuuteilla Iiro Sulin onnistui maalinteossa ja tauolle lähdettiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Tomi Taavitsainen vei HC Vantaan kolmannessa erässä jo 2–5 -johtoon, eikä kapteeni Ville Muukkosen maali enää saanut joukkuetta lopulliseen kiriin.

Maalivahti Niko Keskinen otettiin vaihtoon viimeisellä minuutilla, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta.

HaKin miesten päävalmentaja Ilja Kiritsevski ei ollut kuitenkaan maataan myynyt, vaikka tappio tulikin.

– Me pelasimme hyvän tasaisen pelin sarjan kovinta joukkuetta vastaan. HC Vantaa kuuluu varmasti koko II divisioonan parhaimpiin joukkueisiin. Kummatkin joukkueet tekivät myös virheitä, mutta Vantaa osasi hyödyntää meidän virheet paremmin. Tämäkin peli oli todiste, että pystymme kilpailemaan tasaväkisesti parhaiden joukkueiden kanssa, Kiritsevski totesi.

Kiritsevski kuitenkin muistutti, että joukkue on uusiutunut, joten vielä haetaan myös kokemusta.

Kiritsevski on tyytyväinen kauden joukkueeseen. Hän kertoi, että joukkue on yhä iskukykyisempi ja sitä on rakennettu huolella. Peliote on koko ajan parempi.

– Vaikka tappioita on tullut välissä olemme kuitenkin dominoineet peliä paria lukuun ottamatta kaikkia pelejä. Kun saamme maalinteon takaisin samaan vireeseen kuin aiemmin, niin menestystä tulee, valmentaja lupaa.

Kiritsevksi kertoo, että joukkueen työmoraali on todella korkealla ja pelaajat harjoittelevat ahkerasti.

– Pelaajat antavat kaikkensa jäällä ja myös treeneissä tehdään tosissaan töitä. Pelien välillä ja kaukalon ulkopuolella tapahtuu todella paljon muille näkymätöntä työtä, hän kertoo.

Niin Kiritsevski kuin perjantai-illan vähäiset katsojatkin kiinnittivät huomiota katsojakatoon. Joukkue tarvitsisi varmasti kaiken tuen myös katsojilta. Valmentaja itse näkee, että katsojien houkuttelemiseksi heidän täytyy tehdä entistä parempaa työtä, että yleisöä saadaan paikalle. Edustusjoukkueen peleihin on katsojilla yhä lupa tulla, kunhan maski suojaa kasvoja.

Vaikka hallin uuden kaukalon rakenne ei palvele parhain mahdollisin tavoin katsojia, pelin viihdyttävyydestä ei ole tälläkään hetkellä mitään valitettavaa.

Tehot: Sami Pettinen 1+0, Danis Karimov 1+0, Ville Muukkonnen, Jon Tihveräinen 0+1.