Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosionomiopiskelijat järjestivät Nummelassa elämyksellisen toimintapäivän

Laurea-ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Jenni Bäckman, Laura Kamula, Janne Ripatti, Sanna Salmi ja Susa Vinkki järjestivät yhdessä Lanupe Oy:n psykoterapeutti Jaana Kinnusen kanssa syksyisen tunnemaalaustuokion.

Teemana oli voimavaraistuminen. Tuokion aikana maalattiin ilon ja hyvän olon tunteita.

Projekti toteutettiin ryhmäkoti Attendo Hiidessä Nummelan Hiidenrannassa yhteistyössä palvelukodin johtajan Marja Somerojan kanssa.

Attendo Hiisi on kehitysvammaisten aikuisten palvelukoti, joka avattiin Nummelaan alkuvuodesta 2020.

Päätalossa on autettua asumista ja viereisessä rivitalossa tuettua asumista. Asukkaina on pääasiassa nuoria aikuisia ja palvelukodissa on vielä vapaita paikkoja uusille asukkaille.

Lanupe Oy lasten, nuorten ja perheiden osaamiskeskus on myös uudehko, Nummelassa toimiva, terveyden- ja hyvinvointialan palvelukeskus, joka tarjoaa matalan kynnyksen apua ja tukea erilaisissa elämäntilanteissa oleville perheille, pareille ja yksilöille.

Tapahtuman lopussa oli eron hetkellä kaikilla hymy herkässä.

Lanupe tarjoaa myös palvelupaketteja yrityksille ja kunnille työhyvinvoinnin ylläpitämiseksi sekä järjestää muun muassa erityislapsille harrastekerhoja.

Lanupen moniammatillinen henkilöstö tarjoaa apua yksilöllisiin tarpeisiin,.

Päätoimipisteet sijaitsevat Nummelassa, Lohjalla ja Espoon Leppävaarassa ja etänä tavoittaa ympäri Suomea.

Tapahtumapäivä oli osa sosionomiopiskelijoiden projektinhallinnan opintojaksoa, jonka tarkoituksena on tuoda yhteen moniammatillista yhteistyötä työelämän toimijoiden kanssa.

Tunnemaalauksen kautta asukkaat pääsivät ilmaisemaan itseään ja tunteitaan, kun taas makkaranpaiston yhteydessä keskusteltiin päivän kulusta ja mieleen tulleista ajatuksista.

Projekti toteutettiin ennakkosuunniteltuna niin, että kaikki ajankohtaiset koronarajoitukset ja -suositukset saatiin huomioitua.

Tapahtuma oli kaikkien osapuolten mielestä erittäin ihmisläheinen ja onnistunut.

Erityisesti Hiiden asukkaat pitivät sekä maalaamisesta että makkaranpaistosta, erilainen arkipäivä oli hyvin odotettu ja mieluisa.

Ryhmäkodista kaikki toivoivat jo uutta vastaavan tapaista tapahtumaa toteutettavaksi ensi keväälle.

Sosionomiopiskelijat puolestaan saivat käytännössä ensimmäisiä kosketuksia siihen, millaista työ kehitysvammaisten parissa saattaisi olla.

Tapahtuman lopussa oli eron hetkellä kaikilla hymy herkässä.

https://www.attendo.fi/yksikot/attendo-hiisi / , https://www.lanupe.fi/