Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienyrittäjien joulupuoti elävöittää kirkonkylää – tulossa myös yli 40 käsityöläisen ja ruoantuottajan markkinat

– Perustimme joulupuodin Vihtiin, jotta voisimme tukea pienyrittäjiä ja heidän toimintaansa, Teija Yläranta kertoo. Tilat järjestyivät kauppias Timo Laukkaselta ja Pienyrittäjien joulupuoti avautui marraskuun alussa kirkonkylään, K-Supermarketin yhteydessä olevaan konttiin.

– Meidän yhteinen tavoite on kirkonkylän elävöittäminen, Yläranta ja Laukkanen sanovat. He toivovat myös, että Vihti tunnettaisiin muustakin kuin golfista ja Nuuksiosta – vaikka siis mahtavista paikallisista pienyrittäjistä: puusepistä, sepistä, ruoantuottajista, käsityöläisistä.

Joulupuodissa on myynnissä muutamien lähiseudun käsityöläisten ja tuottajien tuotteita – muun muassa lapasia, puutarjottimia, voiveitsiä, takiaisshampoota, kuusenkerkkäsiirappia, teetä, gluteenittomia jauhoja.

Ylärannalla on itsellään yritys Solros, jonka kautta hän tekee pääasiassa luontaishoitoja.

– Siinä rinnalla valmistan luonnonkosmetiikkaa ja rasvoja ja saippuoita, Yläranta kertoo. Näitäkin on saatavana puodista.

IreNeL Designin yrittäjä Irene Lehtinen-Verbo kertoo neulovansa uusista langoista ja ompelevansa kierrätyskankaista. Hän on tuonut puotiin esimerkiksi virkattuja värikkäitä korvakoruja, kämmekkäitä ja säärystimiä, huiveja ja laukkuja.

– Säärystimillä ja kämmekkäillä on kysyntää, koska harvempi tekee niitä, yrittäjä toteaa.

Lähiseudun käsityöläiset pääsevät laajemmin esiin markkinoilla, jotka järjestetään viikon päästä viikonloppuna K-Supermarketin parkkipaikalla. Tuolloin paikalle on tulossa tuotteitaan myymään runsaat 40 pienyrittäjää.

– Meillä on tulossa ainutlaatuisia käsityön tekijöitä ja ruokatuottajia, Yläranta vinkkaa.

– Kierrän itse paljon markkinoilla ja olen markkinamyyjien kanssa tekemisissä. Kuulin heidän hätähuutonsa, että johonkin pitäisi päästä myymään, Yläranta kertoo.

Koronan takia tapahtumat on valtaosin peruttu, joten Yläranta päätti vastata hätähuutoon tällä ulkotapahtumalla. Hän toivoo, että markkinatapahtumasta voisi tulla jopa perinne kirkonkylän jouluaikaan.

Markkinat ovat käynnissä lauantaina 21.11. kello 10-17 ja sunnuntaina 22.11. kello 10-16.

Joulupuodin lisäksi asiakkaita palvelee K-Supermarketin yhteydessä myös glögiteltta. Yläranta kertoo, että teltan ajatuksena on auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Tarjolla on glögiä ja sydänpipari kaverin kanssa jaettavaksi. Myyntituotot tästä herkkuhetkestä käytetään lyhentämättömänä lapsiperheiden auttamiseen.

Yläranta halusi auttaa perheitä jo viime jouluna ja sai mukaan muitakin ihmisiä. Ruokalahjakortti päästiin vuosi sitten antamaan kymmenelle perheelle.

– Suomessa on köyhyyttä, vaikka siitä ei paljon puhuta, Yläranta sanoo.

– Itsellänikin on huoli siitä, miten ihmiset ympärillä voivat, Laukkanen sanoo ja huomauttaa: – Alueen hyvinvointi lisää omaakin hyvinvointia. Yrittäjänä haluan toimia oikein ja vastuullisesti.