Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitaleita Vihti-Gymin voimistelujoukkueille

Liikuntaseura Vihti-Gymin joukkueet menestyivät Lappeenrannan CUP-kilpailuissa.

Vihti-Gymin neljä tanssillisen voimistelun joukkuetta suuntasi lauantaina 7.11.2020 kauan odotettuihin CUP-kilpailuihin. Edellisistä kilpailuista ehti kulua jo yhdeksän kuukautta ja näidenkin kilpailuiden toteutumista saatiin jännittää ihan viimeisiin viikkoihin asti.

Maaliskuussa joukkueiden harjoitukset keskeytyivät kokonaan, mutta kesäkuussa koulujen salit taas aukesivat liikuntaseurojen iltakäyttöön, ja harjoitukset on pystytty sen jälkeen järjestämään normaalisti.

Poikkeusolojen aikana kilpailuiden järjestäjät tekivät valtavan työn mahdollistaakseen turvalliset kilpailut kaikille osallistujille. Yleisöä ei kisakatsomoon päästetty lainkaan, ja yli 20-vuotiaiden joukkueiden matkustaminen kilpailuihin kiellettiin kokonaan.

Tanssillisen voimistelun kilpailuissa on tavallisesti yli 50 joukkuetta, mutta nyt kisoihin ilmoittautui vain 23 joukkuetta eri puolilta Suomea. Viisi joukkuetta yli 40-vuotiaiden sarjassa suoritti omalta kotisaliltaan videonäytön, jonka tuomarit kisapaikalla Lappeenrannassa arvioivat ja pisteyttivät.

Kisapäivä oli joukkueille hyvin lyhyt ja joukkueet jaettiin neljän joukkueen blokkeihin. Kaikki kontaktit muiden joukkueiden kanssa pyrittiin estämään.

Tästä kaikesta huolimatta kisalavalle nousemista todella odotettiin. Vihti-Gymin joukkueet – yhteensä 37 voimistelijaa valmentajineen – ymmärsivät hyvin haastavat olosuhteet ja sopeutuivat tilanteeseen erinomaisesti.

Kaikki neljä Vihti-Gymin joukkuetta suoritti uudet kilpaohjelmat upeasti. Tuomarit arvioivat jokaisen joukkueen kaksi suoritusta ja jälkimmäinen pisteytettiin.

Korennot voitti sarjassaan kultaa ja Alegria pronssia. 8-11-vuotiaiden sarjassa kolme parasta palkittiin kultaisella mitalilla, ja Vihti-Gymin Clara oli yksi palkituista.

12-15-vuotiaiden sarjassa kilpaili Vihti-Gymistä Korentojen lisäksi Lumia, joka sijoittui joukkueelle uudessa sarjassa yhdeksänneksi.

Valmentajat saivat kilpailuiden jälkeen arvokasta palautetta tuomareilta.

Seuraaviin kilpailuihin valmistautuminen on jo alkanut. Toiveissa on, että kilpailut Raisiossa toteutuvat 28.11. Joukkueiden matkaa ja kuulumisia voi seurata Vihti-Gymin Instagramissa ja Facebookissa.