Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Kilta järjestää uudenvuoden aattona ilotulituksen, mutta koronan takia joulukauden suuret perinteiset avajaiset peruutettiin – myös Viljonpäivän konsertti peruuntui

Koronavuosi aiheuttaa Nummelan Killan organisoimiin perinteisiin suurin tapahtumiin lähiaikoina muutoksia.

Kilta ja Vihdin Yrittäjät ovat perinteisesti järjestäneet Nummelan keskustassa marraskuun lopulla virallisen joulukauden avajaistapahtuman.

Välillä yli tuhatkin henkeä Veikko Hellen torille kerännyt tapahtuma on raskain sydämin jouduttu perumaan.

– Väkeä olisi koolla paljon, joten riskit nyt koronavuonna olisivat liian suuret tämän tapahtuman järjestämiseen, kiltakomentaja Jarmo Töyräs kertoo.

Perinteinen joulukuusi Nummelan torille kuitenkin pystytetään vihtiläisten iloksi.

– Kuusta ei vielä ole valittu, kertoo Nummelan Killan kuusiprojektin vuosikausia organisoinut Jyrki Virta.

Kilta on järjestänyt 1990-luvun alkupuolelta lähtien itsenäisyyspäivän lipunnostotilaisuuden Nummelan torilla.

Se perinne ei nyt koronavuonnakaan katkea: liput nousevat jälleen tasatahtiin torin reunalla oleviin lipputankoihin itsenäisyyspäivän aamulla tarkalleen yhdeksältä.

– Väkeä näissä itsenäisyyspäivän aamun tapahtumissa on perinteisesti ollut sen verran, että turvavälit kyllä nyt varmasti järjestyvät asianmukaisesti, Jarmo Töyräs vinkkaa.

Lipunnoston lisäksi ohjelmassa on perinteisesti seppeleen laskeminen Itsenäisyyden kivelle sekä itsenäisyysaiheisen kirjoituskilpailun voittajan julkistaminen.

Nummelan Kilta on järjestänyt lukiossa kirjoituskilpailun 1990-luvulta lähtien. Perinteisesti voittaja lukee kirjoituksensa torilla.

Nummelassa on järjestettiin Killan ilotulitus lähes säännöllisesti 1980-luvun lopulta lähtien puolen yön aikaan.

Parina viime vuonna ilotulitus on järjestetty lapsiperheitä ajatellen klo 19.30. Suosio on ollut huikea.

– Tämä perinne jatkuu tänä vuonna. Katsojat ovat kahtena vuotena olleet seuraamassa ilotulitusta laajalla alueella ympäri Nummelaa, joten tämän tapahtuman järjestämisessä emme näe liian suurta riskiä koronan suhteen, kiltakomentaja arvioi.

Viljonpäivän konsertti on järjestetty Nummelassa tammikuun lopulla vuodesta 1987 lähtien, jolloin talousneuvos Viljo Kuula täytti 75 vuotta.

Kyseessä on ollut Nummelan Soittokunnan vuotuinen pääkonsertti Vihdissä.

– Ensi tammikuussa ei Viljonpäivän konserttia järjestetä. Valmistelut olivat jo loppusuoralla, mutta tapahtuma oli koronan aiheuttaman epävarmuuden takia pakko perua, Jarmo Töyräs kertoo.

Konsertissa on perinteisesti julkistettu vuoden Nummelaneuvos.

– Se julkistus järjestettäneen alkuvuodesta poikkeuksellisesti pienissä puitteissa.

Jarmo Töyräs on kiltakomentaja myös ensi vuonna.

Keskiviikkoisessa syyskokouksessa killan hallitukseen valittiin ensi vuodeksi kiltamestariksi Juha Svahn ja muiksi jäseniksi Tauno Maksniemi, Pekka Laine, Timo Väistö ja Pentti Hannukainen.

Hallituksen toimihenkilöt ensi vuodelle valitaan joulukuun aikana.