Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen viikon aikana kolme uutta tartuntaa – "Tiedossa ei ole erityistä tautirypästä tällä hetkellä"

Vihdin jätevedessä on havaittu Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tiistaiaamuisen viikkotiedotteen mukaan koronavirusta, mutta sen merkitys on epäselvä koronataudin suhteen.

Vihdin ja Karkkilan alueella on todettu viimeisen viikon aikana kolme uutta tartuntaa. Altistuneita on vähemmän.

Karvaisessa ei ole tiedossa erityistä tautirypästä tällä hetkellä. Tiedotteen mukaan on kuitenkin mahdollista, että alueella on oireettomia taudinkantajia.

Siksi Karviaisen tiedotteessa pyydetään noudattamaan huolellisesti suojainsuosituksia sekä muita turvallisuusohjeita.

Koronavirus Vihdin jätevedessä on paljastunut, sillä Vihti kuuluu THL:n jätevesiseurantaan. Tässä seurannassa on mukana muutamia säännöllisesti seurattavia paikkakuntia.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on luokiteltu koronan suhteen kiihtymisvaiheessa olevaksi, samoin Perusturvakuntayhtymä Karviaisen alue Karkkila ja Vihti.

Ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa suositellaan rajoitettavaksi koronan kiihtymis- ja leviämisvaiheissa.

Karviainen suosittelee edelleen, ettei yli 20 hengen tilaisuuksia järjestettäisi.

Yli 20 hengen tilaisuuksia sisä- ja ulkotiloissa voidaan suosituksen mukaan järjestää vain siinä tapauksessa, että edellytetään kaikkien käyttävän maskia, ja että puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Influenssarokotukset järjestetään Karviaisen alueella tänä vuonna koronan vuoksi ainoastaan ajanvarauksella. Aika varataan Karviaisen takaisinsoittojärjestelmän kautta.

Rokotettavien määrä on suuri, joten Karvaisesta pyydetään jo rokotuspaikkaan saavuttaessa pitämään maskia yllä ja pukemaan helposti riisuttavat asusteet; takin alle lyhythihainen t-paita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa maskin käyttöä, kun on matkalla influenssarokotukseen, julkisissa sisätiloissa tai joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös matkatessa koronavirustestiin ja odotettaessa testin tulosta jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Karviainen antoi maskisuosituksen Vihdin ja Karkkilan alueelle syyskuun lopussa.

Harrastustoimintaan Karviaisen alueelle annettiin erillinen suositus suojainten käytöstä lokakuun puolivälissä.