Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Rangaistus rikoksista on vuosi ja viisi kuukautta vankeutta – mies teki kymmeniä rikoksia Länsi-Uudellamaalla

Noin 44-vuotias mies on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa kymmenistä rikoksista vankeuteen.

Mies on tehtaillut valtavan määrän erilaisia pienempiä ja isompia liikenne- ja huumausainerikoksia vuosina 2018–2020.

Samassa jutussa myös miehen rikoksiin liittyneet kaksi noin kolmekymppistä naista tuomittiin vähäisemmistä rikoksista.

Toinen naisista tuomittiin sakkoihin kahdesta näpistyksestä ja toinen näpistyksistä ja huumausainerikoksesta vankeuteen kahdeksaksi kuukaudeksi.

Huumausainerikos liittyy siihen, että nainen oli piilottanut vaatteisiinsa huumeita eli metamfetamiinia ollessaan päätekijän eli miehen kuljettamassa autossa poliisin pysäyttäessä auton.

Naisen tuomion kovuus liittyy aiempaan rikollisuuteen. Kumpikin nainen maksaa korvauksia näpistyksistä.

Tuomittu mies on tehnyt valtavan rikossumansa muun muassa Lohjalla, Vihdissä, Karkkilassa, Espoossa, Helsingissä ja Nurmijärvellä.

Rikoksista 25 on kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta, 18 on huumausainerikoksia tai huumausaineen käyttörikoksia, 15 rattijuopumusta, neljä moottorikulkuneuvon käyttövarkautta ja lisäksi mm. useita törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia.

Moni rikoksista liittyy isompiin nippuihin, joissa mies on syyllistynyt samanaikaisesti moneen eri rikokseen. Hän on esimerkiksi ajanut Vihdissä henkilöautolla rajua ylinopeutta veressään huumeita ja lääkevalmisteita kuten amfetamiinia ja klonatsepaamia.

Tämän seurauksena hän on syyllistynyt törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ohittamalla toisen auton paikassa jossa ohittaminen on kielletty niin, että vastaantulija on joutunut väistämään pientareelle. Tässä tapauksessa tuomittu myös ajoi itse ojaan.

Mies on myös muun muassa varastanut Lohjan kirjaston parkkipaikalta auton ja ajanut sillä ilman ajo-oikeutta.

Yhteinen rangaistus rikoksista on vuosi ja viisi kuukautta vankeutta. Rangaistusta alentavana on otettu huomioon lukuisia muiden käräjäoikeuksien ratkaisuja ja pidätysaikoja.

Mies korvaa yhteensä yli 3 200 euroa mm. päihdetutkimuskuluista sekä anastamistaan tavaroista HOK-Elanto liiketoiminta Oy:lle.