Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Vihtiläispanimon tarinaan on kirjoitettu johdanto” – Kolmen puupään panimon unelmana on saada Nummelaan panimoravintolan ja huoneistohotellin kokonaisuus

Vehnäolut, lager ja pale ale. Näillä kolmella eri tyyppisellä oluella käynnistyi Kolmen puupään panimon toiminta.

Panimon ovat perustaneet majoitusalalla toimivan Hiisi Homesin yrittäjät Ari Lapveteläinen, Markus Veikkolainen ja Niklas Eriksson, ja panimon kolme ensimmäistä olutta saatiin myyntiin viikko sitten.

– Vihtiläiset ottivat oluet tosi hyvin omaksi, päästiin heti tekemään täydennyksiä, Markus Veikkolainen kertoo. Hän sanoo, että tarkoitus on saada oluita myyntiin myös Vihdin ulkopuolelle ja ainakin Helsinkiin oluita on jo varmuudella lähdössä.

Veikkolainen kertoo, että korona vaikutti keväällä Hiisi Homesin toimintaan. Kesällä Veikkolainen sai idean käsityöläisoluita valmistavasta pienpanimosta. Hiisi Homesin yrittäjien mielestä nyt kaivataan positiivisia uutisia koronakurimuksen keskelle, ja niinpä he päättivätkin panimon perustaa.

Yrittäjät ovat itse jo pitkään olleet käsityöläisoluen ystäviä. Kolmikkoa onkin harmittanut, ettei Vihdissä ole omaa pienpanimoa, joten ei ole ollut mahdollista nautiskella oman kylän olutta.

– Koronakesän aikana päätettiin, että miksei pistettäisi hommaa alulle. Ei vihtiläisestä oluesta päästä nauttimaan, jos ei asialle jotakin tehdä.

Kolmen puupään panimon toiminta alkoi yhteistyössä Lohjan Muijalassa toimivan Top Fuel Beer Companyn kanssa. Ensi vaiheessa lohjalaisyritys valmistaa ja jakelee Kolmen puupään oluet. Kolmen puupään panimo keskittyy alkuun brändin rakentamiseen, markkinointiin ja strategiatyöhön. Tavoitteet ovat kuitenkin korkealla:

– Unelmana on saada Nummelan keskustaan huoneistohotellin ja panimoravintolan kokonaisuus, jossa olisi muuntojoustavat tilat. Tavoitteena on hybridikokonaisuus, Veikkolainen selvittää. Panimoravintolan ja huoneistohotellin kiinteistö voisi mahdollistaa siis esimerkiksi etätyö- ja kokoustiloja, asuntojakin.

– Tämän isoimman unelman realistinen aikataulu on kolmesta viiteen vuoteen päässä.

Veikkolainen korostaakin, että vihtiläisten oma pienpanimokaan ei siis missään nimessä ole valmis vielä tämän syksyn aikana vaan pienpanimoa rakennetaan pikkuhiljaa.

– Vihtiläispanimon tarinaan on nyt kirjoitettu johdanto. Tästä työ oikeastaan vasta alkaa, Veikkolainen sanoo.

Hän kertoo, että panimon osalta seuraava vaihe on oman reseptiikan ja tuoterepertuaarin kehittäminen.

– Meillä ei itsellä ole reseptiikan osalta osaamista. Hyvä yhteistyökumppani tarvitaan siihen, Veikkolainen sanoo. Hän liputtaa muutenkin yhteistyön nimiin.

– Yhdessä saadaan aina enemmän aikaan kuin yksin puurtamalla.

Kolmen puupään panimo on aloittanut yhteistyön myös Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa. Sen myötä jokaisesta myydystä panimon oluesta lahjoitetaan 10 senttiä Hiidenveden suojeluun.

– Alusta asti olemme halunneet olla tukemassa ja korostamassa paikallisuutta. Haluamme kantaa kortemme kekoon Vihdin elinvoimaisuuden edistämisessä, normaalin liiketoiminnan ylikin, Veikkolainen sanoo. Hän lisää, että Hiidenvesi tuntuu kuvastavan koko seutua.

– Haluamme olla mukana tukemassa meille ja paikallisille tärkeää vesistöä.

Lisätietoa: www.kolmenpuupaanpanimo.fi