Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansalliset kisat ilman yleisöä –  Nummela Thaiboxing Clubin tapahtumassa huomioitiin koronatilanne kaikin mahdollisin keinoin.

Nummela Thaiboxing Club järjesti thainyrkkeilyn kansalliset kilpailut pyhäinpäivänä. Nummela Fight 2-tapahtuma saatiin vihdoin ja viimein toteutettua, toki koronan takia ilman yleisöä. Otteluita pystyi seuraamaan kuitenkin netissä striiminä.

Otteluita oli yhteensä kuusitoista ja ne tarjosivatkin striimiä seuranneille hienoja ja vauhdikkaita elämyksiä.

Nuorimmat kamppailijat olivat yhdeksänvuotiaita ja kehässä nähtiin suomenmestareita ja arvokisamitalisteja.

– Panostimme striimiin paljon ja siinä seuraa auttoivat sponsorit, kiittää seuran puheenjohtaja ja päävalmentaja Marko Säkkinen.

Koronatilanne huomioitiin kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin. Tapahtumassa oli kaikkien käytettävä maskia, jotka seura tarvittaessa tarjosi. Maskien käyttöä myös seurattiin koko kisojen ajan.

Lisäksi kaikkien paikalla olijoiden yhteystiedot kerättiin, jotta heihin saadaan tarvittaessa yhteys.

Ottelijoilta mitattiin myös kuume ennen aamupäivän punnitusta. Otteluiden välillä desinfioitiin kehää ja varusteita.

Nummelalaisista tapahtumassa ottelivat Eetu Mattila sekä debytantti, 14-vuotias Aleksi Roikola.

Heitä huolsivat seuran valmentajat Sari Levänen ja Mikko Hyytiäinen.

Eetu otteli kaksikosta ensimmäisenä ja häntä vastaan asteli Hyvinkään RNC Sport Clubin Tomi Kallio.

Eetu otti alusta heti komennon ottelusta ja väläytti terävän yläpotkunkin minkä Kallio sai vaivoin torjuttua, mutta sen jälkeisessä lyöntiyrityksessä Nummelan kulman epäonneksi Eetun olkapää meni sijoiltaan ja ottelu keskeytettiin tuomarin ja avustajien päätöksellä loukkaantumisen vuoksi ensimmäisellä erätauolla.

– Eetu tuli kulmaan ja pyysi meitä vetämään olan takaisin paikoilleen, mutta eihän sellasta tehdä salikisoissa ja etenkin, kun ei ole siihen osaamista. Toki kertoo se ottelijan asenteesta, Levänen ja Hyytiäinen naurahtavat.

Positiivista ottelussa oli terävä ote ennen loukkaantumista ja että ainoaksi jäänyt erä meni Eetun nimiin.

Aleksin vastustaja oli tuore suomenmestari, Porvoo Thaiboxing Clubin Venne Tiihonen. Ottelu oli todella vauhdikas alusta asti.

Kehätuomariakin tarvittiin muutamaan otteeseen ottelijoita puhuttelemaan ja rauhoittamaan, koska nuorten otteluissa liian kova kontakti.

Molemmat ottelijat olivat hyvin samantyylisiä ja hakivat hienoja tilanteita rohkeasti, niin potkuilla, lyönneillä kuin lähiottelussakin.

Kolmannen erän hieman terävämpi tekeminen sai tuomarit kääntymään porvoolaisen puolelle ja näin ollen voitto matkasi vastustajalle tuomariäänin 3-0.

Hieno ottelu molemmilta. Heistä kuullaan varmasti vielä, mikäli harjoittelu ja kilpaileminen maistuu edelleen.

– Aleksin pasmat menivät hiukan sekaisin, kun ei pystynyt käyttämään lyöntejä totutulla tavalla ja tuomari huomautti asiasta, mutta se on hienoa, että nuorten turvallisuudesta pidetään kiinni, Levänen ja Hyytiäinen tuumivat.

Seurassa on koronasta huolimatta oikein hyvä meininki ja tämän syksyn uutuus, Juniorithai, on saanut pikkuisia harrastajia liikkeelle isolla joukolla.

Seuraava peruskurssi aikuisille ja yli 13-vuotiaille on tulossa ensi vuoden alussa.

Ilmoittautuminen on jo käynnissä. Kaikille sopiva kuntothai pyörii tiistaisin ja siihen saa tulla mukaan milloin vain.

Lisätietoa seurasta ja ilmoittautumiset hoituu nettisivulta www.nutbc.fi