Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kartonkia, lasia, metallia, vaatteita ja paperia – Rinki-ekopiste avattiin Hiidenrantaan

Nummelassa on avattu uusi Rinki-ekopiste. Ekopiste sijaitsee hiljattain avatun K-Market Hiidenrannan yhteydessä Tiesmäenkujalla.

Ekopisteellä kerätään kartonki- ja lasipakkauksia, metallia sekä vaatteita ja paperia.

Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit Vihdin alueella ja muuallakin Suomessa voi tarkistaa Ringin karttahausta, joka sijaitsee osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä.

Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Lisäksi ohjeet on myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset – kuten esimerkiksi öljykanisterit – eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen.

Samoin muut kuin pakkausjätteet on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan, näin siis esimerkiksi huonekalut.

Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www. kierratys.info.

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti.

Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin pystytään kuljettamaan enemmän pakkauksia kerralla, jolloin kuljetuksia tarvitaan harvemmin. Tämä on tietysti ympäristölle hyvä asia.

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä. Asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista.

Rinki-ekopisteellä kävijöiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (arkisin klo 7–21 ja lauantaisin 9–18). Sähköpostitse palautetta voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.