Isäntäpariskunnan kymmenvuotishääpäivän juhlat ovat alkamaisillaan. Juhliin on kutsuttu kaupungin kermaa edustavia pariskuntia, joiden itse kunkin parisuhteessa saattaa olla kohentamisen mahdollisuuksia.
Eletään juoruissa ja juoruista, joiden todenperäisyydellä ei pinnallisessa elämässä taida olla kovinkaan paljon merkitystä?
Vihdin Teatterissa tammikuun loppupuolelle saakka esitettävä farssi ”Juoruja” on yksi Neil Simonin suosituimmista näytelmistä, hänen ainoa farssinsa. Näytelmän ensi-ilta oli lauantaina.
Isäntä piileskelee makuuhuoneessa, emäntää ei näy mailla halmeilla ja palvelusväkikin on tipotiessään. Tapahtumia yritetään peitellä monin nokkeluuksin, kunnes koko porukka joutuu kohtaamaan valheet, juorut – ja lopulta myös näppärän poliisin.
Tapahtumat sijoittuvat suureen maailmaan, New Yorkin yläluokkaisiin juhliin.
Sixten Lundbergin ohjaaman näytelmän suomentaja Tommi Kainulainen on ”kotimaistanut” näytelmää sen verran, että näytelmän jatkuvasti kiihtyvässä sykkeessä nauru alkaa hiljalleen maittaa yleisölle.
Juhliin ei ole tultu pidentämään elinajan odotetta.
Välillä ratsastetaan vieraalla ponilla ja välillä ihmetellään miksi saksalaiset eivät valmista autoja sipsipusseista.
Juhliin ei ole tultu pidentämään elinajan odotetta, vaan pitämään hauskaa!
Juonta rakennellaan perusteellisesti. Kristiina Kemppainen (Chris Gorman), Ari Luukkonen (Ken Gorman), Anna-LeenaBrännare (Claire Gantz), Kari Sohlberg (Lenny Gantz), AnneKuusniemi (Cookie Cusack), Kim Lindström (Ernie Cusack), Taru Väätäinen (Cassie Cooper), Markku Oksanen (Glenn Cooper) ja Jaana Ranta (konstaapeli Welch) rakentavat tapahtumien ja suurten tunteiden verkon, jonka laukeamista yleisö alkaa odotella kuumeisesti.
Lavasteryhmä on loihtinut suurelti aikaisempia lavasteita hyödyntäen toimivat puitteet, joita valaistus ja äänitehosteet tukevat hyvin. Tässä farssissa ei mässäillä musiikilla, mutta sopivissa kohdissa sitäkin on tunnelmallisesti tarjolla.
Koronavuotena poikkeuksellisissa olosuhteissa harjoiteltu näytelmä alkaa rauhallisesti. Kelloa ei kuitenkaan tarvitse vilkuilla ennen väliaikaa kertaakaan, sillä juoni imee mukaansa.
Rooleihin on valittu tekijät, jotka ajautuvat sopivan yliampuvasti tehtäviinsä juonen rakentamisessa.
Katsojalta vaaditaan myös valppautta kun Ken, Glenn, Ernie ja Lenny melttaavat, Chrisistä, Clairesta, Cookiesta ja Cassiesta puhumattakaan.
Jos miesten roolihahmoissa olivat vaikkapa Kalle, Gideon, Erkki ja Lauri niin suuri osa suurten maailman viehätyksestä olisi latistunut suomentajan näppäimistöön.
Tunnelma Luksian auditorion katsomossa on Juoruja-farssissa poikkeuksellinen. Kaikki supina on poissa, sillä katsomossa täytetään vain joka toinen paikka.
Turvajärjestelyt ovat muutenkin asialliset. Mahdollisen tartuntatilanteen jäljittämisessä tarvittavat viranomaisten edellyttämät yhteystiedot tallentuvat lippujen ennakkovarauksessa teatterin järjestelmään.
Lipputiskiltä lipun ostavien yhteystiedot kirjataan ostotilanteessa. Näin saatuja tietoja käytetään vain mahdollisessa jäljitystilanteessa.
Turvavälisuositus teatterissa on yksi metri. Asiakkaat ohjataan sisäänkäynnissä lipun osoittamaan katsomolohkoon.
Salista poistutaan väliajalle ja esityksen jälkeen turvavälejä noudattaen rivi kerrallaan henkilökunnan ohjeiden mukaisesti. Turha kiire pois.
Kaiken kaikkiaan Juoruista jää hyvä ja viipyilevä jälkimaku!
Esitykset: pe 6.11. klo 19 , la 7.11. klo 17, pe 13.11. klo 19, la 14.11. klo 17, pe 20.11. klo 19, la 21.11. klo 17, pe 27.11. klo 19, la 28.11. klo 17, pe 4.12. klo 19, la 5.12. klo 17, pe 8.1. klo 19, la 9.1. klo 17, pe 15.1. klo 19, la 16.1. klo 17 , pe 22.1. klo 19 ja la 23.1. klo 17.