Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuoppanummen koulussa altistuminen koronavirukselle – yksi luokka ja altistuneet opettajat karanteeniin

Kuoppanummen koulussa on ensimmäisellä luokalla todettu altistuminen koronavirukselle. Tämän vuoksi yksi luokka ja altistuneet opettajat on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Muutoin koulun toiminta jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Koulu on tiedottanut asiasta altistuneita ja heidän huoltajiaan. Lisäksi Perusturvakuntayhtymä Karviaisen tartuntatautitiimi on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin tai huoltajiin.

Karviaisen tiedotteessa kerrotaan, että tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti.

Karanteenin aikana pitää välttää lähikontakteja sekä huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Lisäksi kaikkien altistuneiden on seurattava tarkkaan mahdollisia infektio-oireita.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Jos näitä oireita ilmenee, tulee varata aika koronavirusnäytteeseen osoitteesta koronabotti.hus.fi tai soittaa Karkkilan tai Nummelan terveysasemien koronapuhelinpalveluun näytteenottoajan varaamiseksi. Takaisinsoittojärjestelmä on avoinna maanantaista perjantaihin klo 8 – 16, Nummelan terveysaseman numero on 09 4258 2400 ja Karkkilan terveysaseman 09 4258 2200.