Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hannu Manninen ja ultrajuoksulegenda Pekka Aalto tähdittivät Hiidenhölkkää

Hiidenhölkkä houkutteli sunnuntaina Nummelanharjun maastoihin koronasta huolimatta peräti 152 osanottajaa. Mukana oli paljon nimekkäitä juoksijoita. Nummelan Tarmo järjesti tapahtuman jo 44. kerran.

Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander kamppaili tiukasti naisten kymmenen kilometrin voitosta. Tuore Karkkilan kaupungin talousjohtaja Jaana Niemelä ennätti maaliin viisi sekuntia ennen Nikanderia. Niemelän aika raskaalla maastoreitillä oli 37.39.

Lohjalainen Nikander, 26, on voittanut 10 000 metrin Suomen mestaruuden ja Oulun NMKY:tä edustava Niemelä, 48, saman matkan SM-hopean. Nikander juoksi sunnuntaina ensimmäiset neljä kilometriä kolmanneksi tulleen Kannuksen Uran Emma Katajalaakson kanssa. Niemelä karkasi Nikanderilta heti alussa, mutta Nikander melkein kuroi etumatkan kiinni.

– Olen tyytyväinen. Olen löytänyt vauhtini uudestaan, Nikander iloitsi.

Nikander juoksi neljä viikkoa sitten SM-maastoissa yhdeksänneksi. Se oli hänen ensimmäinen SM-kilpailunsa kahteen ja puoleen vuoteen. Nikander ei kilpaillut lainkaan keväällä ja kesällä.

– Silloin ei ollut tiejuoksuja, enkä halunnut juosta radalla, koska vauhtini ei olisi riittänyt, Nikander sanoi vaatimattomasti.

Vihdin Viestin Hannu Manninen tuli 40-vuotiaiden miesten kympillä toiseksi ajalla 36.30. Yhdistetyn olympiavoittaja juoksi täten kolme minuuttia nopeammin kuin viime vuonna.

– Juoksu kulki mukavasti kuivassa kelissä. Tavoite oli 40 minuutin alitus ja sehän meni oikein reippaasti alle, Manninen sanoi.

Manninen suunnisti lauantaina Halikko-viestissä Rasti-Vihdin joukkueessa ensimmäisen osuuden.

– Tänä vuonna olen ulkoillut enemmän kuin viime vuonna. Olen tehnyt jopa kilpailunomaisia harjoituksia.

Vihdin Huhmarissa asuva ultrajuoksulegenda Pekka Aalto osallistui Hiidenhölkkään ensimmäistä kertaa. Hän pyrähti puolimaratonin aikaan 1.35.33. Puolimaratonin ensimmäinen kierros oli sama maastolenkki kuin kympillä.

– Tuntui tosi kivalta. Tykkäsin erityisesti toisesta (11 km) nopeasta asvalttikierroksesta, Aalto kertoi.

Nykyään Nummelassa postinjakajana työskentelevä Aalto on voittanut kahdeksan kertaa New Yorkissa 5000 kilometrin kilpailun.

Miesten pääsarjoissa nähtiin harvinainen veljesten kaksoisvoitto, kun kympin ykkönen oli Walte Hautala ja puolimaratonin nopein Wilho Hautala. Walten aika oli 34.17 ja Wilhon 1.13.39. Nuorukaisten seura on Lahden Ahkera. Heidän isänsä Ville Hautala on juossut 3000 metrin esteet olympia-, MM- ja EM-kisoissa.

Hiidenhölkän monesti voittanut Karkkilan Jukka Salo jäi sunnuntaina kympillä toiseksi. Salolainen Kari Nieminen, 65, juoksi Hiidenhölkän jo 38. kerran. Se on tapahtuman ennätys.