Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järjestäjät seuraavat tarkasti koronatilannetta – Hiidenhölkkä kutsuu jälleen liikkumaan

Perinteinen Hiidenhölkkä juostaan Nummelanharjulla jo 44. kerran lokakuun viimeisenä sunnuntaina 25.10.

Epävarmasta korona-tilanteesta huolimatta Nummelan Tarmon järjestelyorganisaatio on valmistellut tapahtumaa jo keväästä lähtien. – Olemme suunnitelleet hölkkää sillä ajatuksella, että kaikki voidaan toteuttaa lähes normaalisti. Tapahtumassa noudatetaan kaikkia viranomaisten antamia ohjeita suojautumisesta, sanoo Nummelan Tarmon puheenjohtaja Pekka Palin.

– Harjulla riittää tilaa, jolloin turvaetäisyyksien säilyttäminen on jokaisen helppoa toteuttaa, Palin toteaa.

– Mikäli epidemia äityy niin pahaksi, että kaikki kokoontumiset kielletään, siirrämme hölkän vuodella eteenpäin.

Järjestelyt noudattavat viime vuosina hyväksi havaittuja käytäntöjä. Nummelanharjulla oleva Tarmonmaja antaa oivat puitteet tapahtumalle.

– Meillä on myös varattuna telttoja, jos etäisyyksien säilyttämisen vuoksi emme voi käyttää majan sisätiloja kuin rajallisesti, Pekka Palin kertoo.

Hölkän osanottajamäärä on viime vuosina ollut noin 130 juoksijan paikkeilla.

Toimitsijoita paikalla on kolmisenkymmentä, joten hölkkääjiä mahtuu mukaan vaikka tuplamäärä.

Kymmenen kilometrin lenkki kiertää harjulla ensin ns. vesitornin puolen ja jatkaa vastapäivään lentokentän ympäri takaisin majalle.

Puolimaratonin juoksijat jatkavat tästä ensin Veikkoinkorpeen ja sieltä takaisin Haapakyläntietä pitkin ja VT25:n alikulun kautta Kenttälään, josta noustaan taas harjulle.

Lasten sarjoissa juostaan Tarmonmajan lähimaastoissa. Patikoijat ja sauvakävelijät voivat valita matkansa oman harkintansa mukaan.

Kilpailijoiden ja katsojien pysäköinti on koulukeskuksen ja uimahallin pysäköintipaikoilla, josta siirrytään jalan majalle. Kaikki juoksijat saavat arvokkaan Hiidenhölkkä-mitalin sekä muistopalkinnot.

Sarjojen kolme parasta palkitaan ja kaikkien kesken arvotaan arvontapalkintoja.

Kisapaikalla on Nummelan Tarmon kioski sekä tietenkin grillipiste, josta saa kisamakkaraa.