Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Taitoluistelijat haluaa tarjota ammattimaista valmennusta ja luistelun iloa kaikentasoisille taitoluistelusta kiinnostuneille

Vihdin Taitoluistelijoiden nuoret lupaukset Aino Uosukainen, Amalia Savolainen, Kia Hutri, Tessa Mikkonen ja Viola Aalo aloittavat kisakauden 2020-2021 luottavaisin mielin.

Uusia kisaohjelmia on harjoiteltu sinnikkäästi kesästä alkaen koronan aiheuttamista rajoituksista huolimatta ja palo kilpajäille on kova.

– Harjoittelemme kuutena päivänä viikossa Nummelan kotihallissamme. Joinakin päivinä jääharjoituksia on kaksi, joten treenikertoja jää- ja oheisharjoittelu sekä baletti mukaan lukien tulee näillä luistelijoilla 12 viikossa, kertoo Vihdin taitoluistelijoiden hallituksen puheenjohtaja Pasi Halmisto.

Kysyttäessä mitä on kivointa luistelussa, tytöt vastaavat yhteen ääneen: "Yhdessä treenaaminen, uuden oppiminen ja tietysti kisat!"

Viola ja Tessa kertovat löytäneensä luistelun kautta paljon ystäviä, joiden kanssa tytöt ovat yhdessä myös vapaa-aikana.

– Treenaamisessa on palkitsevaa, kun uudet alussa vaikealta tuntuvat asiat alkavatkin sujumaan. Taitoluistelu on opettanut pitkäjänteisyyttä ja keskittymiskykyä sekä tuonut paljon rohkeutta esiintymiseen. On tietysti hienoa, kun menestyy kisoissa mutta se on vain pieni osa luistelun mukanaan tuomaa iloa, tytöt kertovat.

– Kisoissa aina vähän jännittää, mutta on ihan mahtavaa jos on hyvä kisapäivä ja kaikki tuntuu onnistuvan, kertoo 11-vuotias Amalia, joka kilpailee tällä kaudella vaativassa Debytantit-sarjassa.

Amalia innostui lajista jo ihan pienenä taitoluisteluvalmentaja äitinsä kautta ja kertoo perheen olevan todellinen taitoluisteluperhe, sillä myös Amalian isosisko luistelee.

Kymmenenvuotias Aino aloitti luistelun isosiskonsa esimerkin kannustamana neljävuotiaana.

– Olen parhaimmillani hypyissä ja esiintymisessä. On hienoa kun saa eläytyä musiikkiin ja näyttää samalla osaamistaan. On hyvä kokeilla pienenä eri lajeja, minustakin piti tulla cheerleader mutta taitoluisteluharrastus vei voiton, Aino kertoo.

Määrätietoinen tyttö kilpailee nyt A-Silmut sarjassa ja kertoo tavoitteekseen päästä SM- tasolle saakka.

Kia kertoo aloittaneensa luistelun jo kolmevuotiaana luistelukoulussa.

– Luistelukoulussa oppii luistelemaan heti alusta alkaen oikein ja ohjaajat ovat tosi kivoja ja kannustavia.

Nyt tämä Vihdin taitoluistelijoiden kasvatti on tavoitteellisesti harjoitteleva kilpaluistelija, joka taituroi tällä kaudella pink panther-teeman tahtiin.

Kia kertoo pitävänsä eniten taitoluistelussa hypyistä.

– Aikaisemmin vahvuuteni olivat piruetit, mutta nyt pidän haastavien kaksoishyppyjen ja kaksoishyppy-yhdistelmien harjoittelusta eniten, Kia mainitsee.

Seurassa on kehitytty viime vuosina todella paljon. Pitkän aikavälin tavoitteena on ollut kehittyä systemaattisella seuratyöllä eturivin kilpaseuraksi Tässä tavoitteessa pieni seura on onnistunut erittäin hyvin.

Vihdin taitoluistelijoissa työskentelee tällä hetkellä kaksi päätoimista ammattivalmentajaa, Anna Tsygankova ja Aleksandr Baidukov ja lisäksi tuntisopimuksella luistelijoita koutsaa arvostettu tekniikkavalmentaja Marja Valajärvi.

– Vaikka seura on kilpaseura, seurassa halutaan tarjota ammattimaista valmennusta ja luistelun iloa kaikentasoisille taitoluistelusta kiinnostuneille. Jo 3-vuotiaana voi aloittaa luistelukoulun koulutettujen luistelukouluohjaajiemme opetuksessa ja aikuisryhmissä on tilaa niille, jotka haluavat hioa ehkä jo ruosteessa olevia taitojaan, Pasi Halmisto kertoo.