Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakentaminen alkaa keväällä – lohjalaisperhe osti tontin Nummelasta. He myivät nykyisen talonsa vihtiläisperheelle

Lohjalaiset Marika Leikoski ja Petri Luokkanen ostivat hiljattain tontin Nummelan Hiidenrannasta Maaniitunlahden uudelta omakotialueelta.

Suunnitelmissa on hirsitalon rakentaminen – meneillään on talon runkotoimittajan valinta.

– Kolmen hirsitalovalmistajan kanssa olemme käyneet keskusteluja, nyt on jäljellä kaksi, jompi kumpi valitaan.

Edessä on marraskuussa muutto Nummelaan, josta perhe vuokraa rakennustöiden ajaksi asunnon.

Muutto Nummelaan tuli ajankohtaiseksi rivakkaan tahtiin sen jälkeen kun perheen nykyinen talo Lohjan Vappulassa laitettiin myyntiin.

– Tällä viikolla tulee kuluneeksi kolmisen viikkoa siitä kun sovimme Marikan ja Petrin kanssa talon laittamisesta myyntiin, kertoo Asuntoasiantuntijat Oy LKV:stä asuntoasiantuntija Vesa Karvonen.

Petri Luokkanen ja Marika Leikoski tekivät Nummelan tontista kaupan Karvosen välityksellä, joten kiinteistönvälitysfirman valintaa ei tarvinnut pitkään pohtia.

– Kun tämä Lohjan talo laitettiin myyntiin niin heti alkoi tapahtua. Kauppa oli selvä seuraavalla viikolla. Kauppa käy jos hinta on kohdillaan, Vesa Karvonen kertoo.

Vihdin ja Lohjan asukaslukuihin nämä tontti- ja talokaupat eivät juurikaan vaikuta, sillä Vappulassa sijaitsevan omakotitalon osti vihtiläisperhe.

Lohjalaisperhe katseli sopivaa tonttia Lohjalta ja Vihdistä.

Kaikkein sopivimmaksi rakennuspaikaksi valikoitui Nummelan Maaniitunlahden uusi omakotialue, josta on näkymä Hiidenveden Maaniitunlahdelle.

Kunnallistekniikka alueella on ollut jo jonkin aikaa valmiina.

Tontti on nyt kepitetty ja tulevat rakentajat ovat aloittaneet rakennuksen sijoittamisen pohdinnan tontille.

Petri Luokkasen ja Marika Leikosken ajatuksena on saada suunnitelmat piakkoin finaaliin niin, että hirsitalovalmistajan kanssa voidaan tehdä sopimus.

– Jos lupaprosessi sujuu Vihdissä nopeasti niin varsinaisiin rakennustöihin on mahdollista päästä joskus helmi-huhtikuussa. Tavoitteena on saada talo asuinkuntoon ensi syksyyn mennessä.

– Päädyimme siihen, että teemme talosta valmistajan kanssa sopimuksen talveksi, sillä talvialennus on monilla talotehtailla aika merkittävä, Petri Luokkanen kertoo.

Erilaisia valmistelevia töitä tulevat rakentajat ovat tehneet jo jonkin verran.

– Teemme itse mahdollisimman paljon sen jälkeen kun runko on pysytetty ja rakennuksessa on vesikatto asennettuna.

Kartoitettuna on jo joukko eri alojen ammattilaisia kuten perustusten tekijöitä, lattian valajia, ilmanvaihtourakoitsijoita, sähköasentajia ja putkialan ammattilaisia.

Lämmitysmuodoksi uuteen taloon on jo valikoitunut vesi-ilmalämpöpumppu.

– Se on tätä päivää. Uudet rakenteet ovat hyvin energiatehokkaita. Voi olla, että yläkertaan asennetaan sähköpattereita, varmuuden vuoksi, mutta siltä osin pohdinnat ovat vielä kesken, Petri Luokkanen kertoo esimerkin monista valmistelutöistä.