Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KMT 2020: Vihdin Uutisten paperilehden lukijamäärä nousi jälleen

Vihdin Uutisten painetulla lehdellä on viikoittain 25 000 lukijaa. Tämä ilmenee tiistaina julkaistusta Kansallisesta Mediatutkimuksesta (KMT).

Edellisestä mittauskerrasta on Vihdin Uutisten paperilehden lukijoiden määrä noussut kahdella tuhannella. Kasvuprosentti oli 8,7.

Etelä-Suomen Media Oy:n kaupunkilehdistä lukijamääräänsä kasvattivat Vihdin Uutisten ohella Vantaan Sanomat, Tamperelainen ja Turkulainen.

Kaupunkilehdillä ei toistaiseksi mitata Kansallisessa Mediatutkimuksessa näköislehden lukijoita.

Verkkolukijoiden määrä ja samalla lehtien niin sanottu kokonaistavoittavuus julkistetaan vasta kun uudella mittaustavalla on saatu kerättyä riittävä määrä tietoa.

Tuorein mitattu Vihdin Uutisten kokonaistavoitettavuusluku on 29 000 viikkolukijaa printissä ja verkossa (KMT 2019).

Kansallinen Mediatutkimus (KMT) on mediatalojen yhdessä tilaama tutkimuskokonaisuus. Tutkimuksen päätilaaja on MediaAuditFinland Oy ja toteuttaja Kantar TNS Oy.

KMT 2020 -tutkimuksen näytemäärä on 46 402 vastaajaa ja tutkimuksen kohderyhmä on nyt 15 vuotta täyttänyt suomen- ja ruotsinkielinen väestö.

KMT-lehtien lukijatiedot raportoidaan jatkossa vain kerran vuodessa aiempien kahden raportin sijaan.

Painettujen lehtien lukijamäärissä on aiempien vuosien tapaan lievää laskua. Suurimpien suomalaisten päivälehtien keskimääräinen lasku on 2,8 prosenttia.

Näköislehden lukeminen paikkaa merkittävästi, mutta ei aivan täysimääräisesti paperilehden lukemisen vähenemistä.