Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nummelan Uusi Apteekki avautuu – uutta teknologiaa ja yhteisöllisyyttä

Nummelaan avautuu tiistaina uusi apteekki. Se on Vihdin alueen kolmas ja nimeltään Nummelan Uusi Apteekki.

– Ajattelimme, että uudeksi apteekiksi tätä kuitenkin ihmiset alkavat sanoa, apteekkari Kirsi Rosenqvist nauraa.

Apteekkia on rakennettu kovalla tohinalla elokuun alusta alkaen Prisman kiinteistöön. Rosenqvist kertoo, ettei hän ole ennen ollut perustamassa apteekkia alusta alkaen – mutta lähestulkoon, sillä Riihimäellä hän aloitti apteekkarina siirtämällä apteekin uuteen paikkaan.

Uuden apteekin suunnittelun Rosenqvist sanoo olevan mukavaa – mutta myös ”älyttömän haastavaa”. Hän kun haluaa saada kerralla toimivan eikä siksi tahtoisi tehdä kompromisseja.

– Minun etuni on, että olen ollut tällä alalla pitkään. Tiedän, mitä haluan ja mikä toimii, Rosenqvist sanoo. Hän kertoo myös tekevänsä itsekin kaikkia apteekin töitä, mikä myös on helpottanut tilojen suunnittelua.

Tilaa Nummelan Uudella Apteekilla on 150 neliötä; se on Rosenqvistin mielestä niukanlaisesti.

– Neliöt tuovat haasteita muun muassa valikoiman suhteen, mutta uutta teknologiaa hyödyntäen on koitettu saada kaikki mahdollinen irti tiloista.

Rosenqvist kertoo, että reseptilääkkeet on pääsääntöisesti sijoitettu suljettuun, panssarilasia olevaan erilliseen yksikköönsä. Sieltä ne noutaa itseään opettava lääkevarastorobotti. Se järjestelee lääkkeet menekin mukaan ja katsoo myös säilyvyydet.

Uutta teknologiaa edustaa myös vuoronumerolaite, joka antaa vuoronumeron Kela-korttia tai viivakoodillista henkilökorttia näyttämällä.

Apteekilla on käytössä myös Remomedi-videoapteekkisovellus.

– Se on älylaitteelle ilmaiseksi ladattava äppi, jonka kautta voi asioida ihan kuin istuisi apteekissa tiskin ääressä.

Lääkkeet saa sovelluksen kautta tilattua joko tiskille, noutolokerikkoon tai kuljetuksella tai postitettuna kotiin.

Palvelu on ollut Rosenqvistillä käytössä jo apteekissaan Riihimäellä, ja hän kertoo asiakkaiden hyödyntäneen sitä erityisesti nyt korona-aikana. Rosenqvist sanoo ymmärtävänsä, että asiakkaat eivät välttämättä voi liikkua ihmisten ilmoilla.

– Aina saa kyllä tarvitsemansa lääkkeet. Jos ei voi tulla sisälle, keksitään muita vaihtoehtoja, apteekkari lupaa.

Hän kiittelee sitä, että jo apteekin suunnittelussa on voitu miettiä mahdollisimman turvallisia ratkaisuja. Avajaisviikolla on panostettu henkilökunnan määrään, jotta apteekkiin ei pääse muodostumaan ruuhkaa.

Rosenqvist kertoo löytäneensä henkilökunnan helposti; apteekki työllistää apteekkarin itsensä lisäksi seitsemän farmaseuttiseen henkilökuntaan kuuluvaa kokoaikaista työntekijää ja kolme tekniseen henkilökuntaan kuuluvaa. Lisäksi töissä on osa-aikaisia työntekijöitä.

Kirsi Rosenqvist itse on pitkän linjan farmasisti. Hän on farmasian alan tohtori Helsingin yliopistosta. Hän on työskennellyt tutkijana ja myös opettanut alaa. Lisäksi hän on ollut lääketeollisuudessa kehitystyössä: kehitysprojektit ovat koskeneet mm. syöpälääkkeitä, lääkkeitä alkoholismiin ja lääkinnällisiä laitteita. Samalla Rosenqvist on koko ajan työskennellyt myös apteekissa proviisorina.

Viisi vuotta sitten Rosenqvist sai oman apteekin Riihimäeltä. Nyt hän pyörittää hetken kahta apteekkia, kunnes lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea nimeää Riihimäelle jatkajan.

– Minulla on kiva apteekki ja hyvä henkilökunta siellä. Jos olisin sen saanut siirrettyä 100 kilometriä lähemmäs kotia, en olisi hakenut muuta, lohjalainen Rosenqvist kertoo. Matka Lohjalta Riihimäelle alkoi kuitenkin tuntua raskaalta.

Niinpä Rosenqvist ryhtyi viime syksynä katselemaan, millaisia apteekkeja lähialueella olisi tarjolla. Keväällä hän laittoi hakemuksen Nummelaan tulevasta apteekista.

– Sitähän ei tiedä, kenelle Fimea apteekin myöntää, joten nöyrin mielin hain, Rosenqvist sanoo. Hakijoita oli toistakymmentä.

Nummelassa häntä kiinnosti paitsi lyhentyvä työmatka myös ”hyvä pöhinä” ja eteenpäin katsova asenne. Hän halusi alueelle, jossa uskoo viihtyvänsä ja joka on sopivan kylämäinen.

– Tuntuu hyvältä, jos on tuttuja kasvoja. Toivon, että Nummela ottaa minut omakseen samalla tavalla kuin Riihimäki. Haluan olla osa yhteisöä, se on minulle tärkeää, Rosenqvist korostaa.

Hän haluaakin myös tehdä yhteistyötä muiden yritysten kanssa ja olla aktiivinen toimija Nummelassa.

Nummelan Uusi Apteekki sijaitsee Prisman kiinteistössä (Naaranpajuntie 3, Nummela). Se on avoinna arkisin klo 8-20, lauantaisin klo 9-17 ja sunnuntaisin klo 10-16. Apteekki avautuu tiistaina 13.10.2020.