Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Velaton myyntihinta 2 675 000 euroa – Niko Ahlqvist ostaa Tervalammen kartanon

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tiistaina myydä Helsingin kaupungin omistaman Tervalammen kartanon maanviljelijä Niko Ahlqvistille.

Kartanon velaton myyntihinta on 2 675 000 euroa.

Nuuksion tuntumassa Vihdin puolella sijaitsevien kiinteistöjen yhteispinta-ala on 254 hehtaaria, josta 150 hehtaaria on metsätalous-maata, 83 hehtaaria viljeltyä peltoa ja 21 hehtaaria niittyä, tontti- ja muuta maata.

Alueella on lähes 50 erilaista ja erikuntoista rakennusta. Rakennusten kokonaisala on noin 12 000 neliötä, josta kuntoutujien käytössä on viime vuosina ollut noin 5 000 neliötä.

Vuonna 1830 valmistunut noin 400 kerrosneliömetrin kokoinen kartanorakennus on viime vuosina palvellut toimisto- ja hallintorakennuksena.

Valtaosa rakennuksista on kaupunkiympäristölautakunnalle tehdyn selonteon mukaan tyydyttävässä kunnossa.

Viime vuosina rakennusten huolto- ja ylläpitokustannukset ovat ilman henkilöstömenoja olleet suuruusluokkaa 400 000 euroa vuodessa.

Tervalammen kuntoutuskeskuksen toiminta Tervalammen kartanossa loppui joulukuussa 2019.

Rakennukset saatiin tyhjennettyä ja toimintaan liittyvä laitteisto purettua kesän aikana.

Kaupungilla ei ollut tiedossa omaa käyttöä rakennuksille, joten myynti katsottiin perustelluksi, etenkin ottaen huomioon vanhojen rakennusten korkeat vuosittaiset ylläpito- ja korjauskulut.