Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallista liigaa valmentanut Timo Saari Nummelan Palloseuran edustusjoukkueen luotsiksi - "Haluan haastaa pelaajat ajattelemaan ja kehittymään"

Nummelalainen Timo Saari (53) on nimitetty Nummelan Palloseuran edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi kaudelle 2021.

Kaksi vuotta NuPSia valmentanut lohjalainen Jukka Kesälä ilmoitti jättävänsä tehtävän kuluvan kauden loppuessa.

NuPS saa Saaresta kokeneen ja pätevän valmentajan. Saarella on valmennuskokemusta 30 vuoden ajalta.

Hän on valmentanut useita ikäluokkia sekä naisten ja miesten puolella. Erityisesti hänellä on kokemusta edustusjoukkuetason valmennuksesta.

Kuluneen kauden valmennuksesta taukoa pitänyt Saari valmensi viimeksi kaksi vuotta Kansallisen liigan TPS:n joukkuetta ja tätä ennen Hongassa B tyttöjen I-divisioonaa ja SM-sarjaa.

Nyt Saaren elämäntilanne ja perheen tuki mahdollisti miehen siirtymisen oman kasvattiseuransa edustusjoukkueen luotsaamiseen.

– Kyllä oman kotiseuran valmennustehtävät ovat aina kiinnostaneet, mutta minun tie kulki muutaman mutkan kautta ennen kuin aika oli tähän taas kypsä. Se on pelkästään hyvä asia, sillä uskon, että olen liigaseuroissa valmentaessa oppinut paljon sellaista, jonka voin nyt jakaa täällä, Saari kertoo.

Saarella on NuPSissa syvät juuret. Mies kertoo olleensa seuran jäsen jo vuodesta 1975 alkaen.

Saari tulee joukkueeseen erilaisista lähtökohdista kuin edeltäjänsä. Pelaajat ja päävalmentaja eivät tunne toisiaan etukäteen. Saari näkee sen ennen kaikkea mahdollisuutena.

– Haluan luoda uutta toimintakulttuuria joukkueeseen, miksei myös koko seuraan. Ja tietysti tuoda omannäköistä valmennusideologiaa mukanani.

– Minulle on tärkeää, että pelaaja ymmärtää miksi teemme jotain niin kuin teemme eikä vain suorita. Se on kuitenkin aina pelaaja, joka ratkaisut kentällä tekee, ei valmentaja, Saari selventää.

Saari saa käsiinsä joukkueen jossa on sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

– Olen saanut tehdä vuosia töitä erittäin motivoituneiden urheilijoiden kanssa, jotka haluavat luoda uraa jalkapalloilijana aina maajoukkueeseen ja ammattilaisuuteen saakka. Nyt minun tehtävänäni on löytää oma motivaatio myös meidän pelaajillemme ottaen kuitenkin huomioon, että pelaamme jalkapallon kolmosta. Haluan luoda ryhmän, jossa jokainen ymmärtää tekevänsä työtä yhteiseen pottiin ja yhteiseen tavoitteeseen, ja joka nauttii siitä, että saa pelata koko joukkueen puolesta, Saari pohtii.

Saari kuvailee itseään osallistavaksi valmentajaksi, joka haastaa pelaajia ajattelemaan.

– Jokaiset harkat, pitäisi olla parhaat harkat ikinä, niin valmentajalle kuin pelaajillekin.

Saari kuitenkin muistuttaa, ettei yksin valmennus voi muuttaa sormien napsautuksella asioita. Kyseessä on yhteisestä tekemisestä.

– Pallo on silti se sama pyöreä, kun sinne kentälle menemme, Saari kertoo nauraen.

Saari sai mieluisan kakkosvalmentajan tiimiinsä, kun Kimmo Kettunen täydentää tiimiä.

– Kimmon mukaantulo oli minulle iso osa koko pakettia, Saari toteaa .

NuPSin valmennuspäällikkö Jan Nyberg on iloinen, että Saari astuu remmiin mukaan.

– Saari on kokenut ja korkealle koulutettu valmentaja, jolla on annettavaa paljon. On harvinaista, että alueella on vapaana tämän tason valmentaja ja vielä pitkän linjan nupsilainen, Nyberg kiteyttää.