Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Menestyjien puistossa juhlistettiin sataa menestyksen vuotta – Anssi Kela kiitti muusikkouransa startista vuolaasti Vihdin kuntaa

– Kiitos siitä mitä olen saanut Vihdin kunnalta, tiivisti tunnelmiaan muusikko Anssi Kela kun Vihdin Menestyjien puistossa oli tiistaina juhlallisesti paljastettu kuuden menestyjän kyltit nimikkopuidensa edustoilla.

Nummelan Pajuniityn puistoalueella järjestetyn yleisötilaisuuden jälkeen kunnantalossa järjestetyssä juhlakahvitilaisuudessa Anssi Kela muisteli Pekka ja Susi -yhtyeen alkuvaiheita ja erityisesti yhtyeen nousua suuren musiikkiyleisön tietoisuuteen.

Avainasemassa siihen oli Anssi Kelan mielestä Vihdin kunnan nuorisotoimenjohtaja Päivi Veikkolainen.

– Hän silotteli meille tietä. Vihdissä oli treenikämppiä ja bändikatselmuksia.

– Pekka ja Susi-yhtyeessä oli tarve tehdä demolevy. Vihdin nuorisotoimi sponssasi meidät muutamaksi päiväksi studioon.

Anssi Kela kertoi jännittävistä vaiheista, jolloin yhtye osallistui samaisen demolevyn avulla rockin SM-kisoihin.

– Oli vuosi 1993 ja se oli meille iso juttu. Pääsimme loppukisaan Tampereelle ja me voitettiin se rockin SM. Päivi Veikkolainen antoi meille hirveästi virtaa ja mahdollisuuksia, Anssi Kela kiitti.

Hän muisteli kiitollisuudella aikaa, jolloin vihtiläisen nuorisotyön ja Vihdin Kevyen Musiikin Yhdistyksen Vikken aktiivisuuden ansiosta Vihdistä alkoi nousta kuuluisuuteen useita musiikin ammattilaisia.

Menestyjien puistossa paljastettiin kahdeksan kunniakylttiä nimikkopuidensa edustoilla viime vuonna.

Tiistaina juhlistettiin kuutta menestyjää; Anssi Kela, Esa Sievinen, Jani Sievinen, Teodor Koskenniemi, Leena Jokitalo ja Pekka Korpi.

Teodor Koskenniemi voitti olympiakultaa Antwerpenin olympialaisissa vuonna 1920 maastojuoksun joukkuekilpailussa yhdessä Paavo Nurmen ja Heikki Liimataisen kanssa.

– Vuosien kuluminen ei kuitenkaan ole vähentänyt menestyksenne arvoa – päinvastoin tämä nimeäminen jopa 100 vuoden jälkeen osoittaa menestyksenne pysyvyyden, jonka eläväksi kuvaksi puut on istutettu, kiitti puistossa järjestetyssä tilaisuudessa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen.

– Vihdin kunnanvaltuuston puolesta kiitos teille, jotka olette osoittaneet pitkäjänteisen työn ja osaamisen kantavan suuriin saavutuksiin.

– Kiitos siitä, että olette omalta osaltanne nostaneet Vihtiä – ja Nummelaa – esille julkisuudessa erittäin positiivisessa sävyssä.

– Te olette omalta osaltanne antaneet meidän kunnallemme kasvot ja kuntalaisillemme runsaasti elämyksiä ja ylpeyden aiheita, Eerikki Viljanen iloitsi.