Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anssi Kelalle ja Sievisille omat puut – Menestyjien puisto täydentyy kuudella uudella puulla

Menestyjien puistoa täydennetään kuudella uudella puulla. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Etelä-Nummelassa Pajuniityn puistoalueella tiistaina 29.9. kello 17. Tilaisuus on yleisölle avoin.

Puun saavat uintivalmennuksesta Esa Sievinen ja uinnista Jani Sievinen. Teodor Koskenniemi saa puun postuumisti yleisurheilusta. Lisäksi puun saavat voimanostaja Leena Jokitalo, muusikko Anssi Kela sekä Pekka Korpi saavutuksistaan raviurheilun piirissä.

Puulajien valinnassa on pyritty kuvastamaan puunsaajaa. Esa Sievinen saa tervalepän ja Jani Sievinen hopeasalavan. Molemmat puulajit viihtyvät erinomaisesti veden tuntumassa. Teodor Koskenniemelle istutetaan siperianpihta, sitkeä ja kestävä pohjoinen laji. Leena Jokitalo saa punatammen, joka kuvaa vahvuutta. Pekka Korpi saa hevoskastanjan. Anssi Kelan kunniaksi istutetaan värikäs ja taiteellinen koristeomenapuu.

Vuonna 2019 perustettu Menestyjien puisto on osa Vihdin kunnan muistamiskäytäntöä. Puisto on tarkoitettu vihtiläisille menestyjille kiitokseksi, muistoksi ja kannustukseksi.

Avajaisvuonna 2019 puistoon istutettiin kahdeksan puuta, joiden saajina oli 11 henkilöä.

Vuonna 2020 puiden saajiksi on valittu vain aiempien vuosien menestyjiä, sillä koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia.

Ehdotuksia puiden saajiksi perusteluiden kera kerättiin kuntalaisilta 28.5–21.6 ja vastauksia saatiin yhteensä 248. Tunnustuksen saajaksi sai ehdottaa yksittäistä henkilöä tai esimerkiksi joukkuelajeissa joukkuetta.

Kuntalaisten vastausten pohjalta kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunta teki ehdotuksen puunsaajiksi ja lopulliset päätökset valinnoista teki kunnanhallitus 14.9.2020.