Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikivihreitä säveliä ja yllättäviä esityksiä – Veikko Hellen muistokonsertti Rientolassa

Ensi sunnuntaina järjestetään työväentalo Rientolassa Veikko Hellen muistokonsertti.

Nummelan Työväenyhdistys Elo ry päätti toteuttaa perinteikkään muistokonsertin koronan aiheuttamista rajoituksista ja peloista huolimatta.Yhdistyksen johtokunta keskusteli aiheesta useasti syksyn aikana. Johtokunta pohti riskejä, kuunteli koronauutisia ja jutteli ihmisten kanssa siitä, miten kevään karanteeni ja kotiin eristäytyminen kunkin elämään oli vaikuttanut.

Vain pari viikkoa ennen etukäteen sovittua konserttipäivää yhdistyksen johtokunta päätti, että konsertti järjestetään.

Yhdistys haluaa tarjota mukaansatempaavan musiikkihetken omalla paikkakunnalla tutun puhallinorkesterin esiintyessä, lähipalveluna. Näin ollen jo maantieteellisesti katsottuna tartuntariski on mahdollisimman pieni.

Nummelan Työväenyhdistys Elo on lisäksi suunnitellut koko joukon turvatoimia, joiden avulla lähikontaktit voidaan minimoida.

Hyviä vinkkejä yhdistys sai myös konserttiin esiintymään tulevan Nummelan Soittokunnan kapellimestari Hannu Simoiselta.

Tällainen vinkki on esimerkiksi se, että ulkovaatteet voi joko jättää autoon tai ottaa mukaan saliin omalle paikalle. Näin toimien lipun ostamisen jälkeen voi suoraan siirtyä saliin, eikä eteistiloihin muodostu ruuhkaa.

Yleisölle asetellaan saliin tuolien lisäksi myös pöydät, jolloin rivivälit tulevat kuin itsestään riittävän suuriksi. Perhekunnat ja muut yhdessä saapuvat voivat mennä samaan pöytään, yksin liikkeellä olevat saavat halutessaan vaikka aivan oman pöydän.

Omalta paikalta ei tarvitse välttämättä poistua koko konsertin aikana, koska väliaikakahvit tarjoillaan pöytiin. Itse asiassa tässä palataan vanhaan ns. kahvikonsertin perinteeseen, ja samalla luodaan juhlan tuntua sekä arvokkuutta!

Luonnollisesti työväentalon siivousta on tehostettu, käsidesiä on saatavilla ja nyt konserttivieraille tarjotaan myös kasvomaskit.

Konsertista poistutaan hallitusti järjestyksessä niin, ettei ruuhkaa pääse syntymään tässäkään vaiheessa.

Konsertin musiikki on slaavilaista suomalaiseen mielenmaisemaan hyvin soveltuvaa tanssimusiikkia.

Luvassa on ikivihreitä säveliä, monille tuttuja ja rakkaita kappaleita, mutta mukaan mahtuu myös yllättäviä esityksiä.Mielenkiintoista ohjelmaa voi etukäteen sen verran valottaa, että repertuaariin kuuluvat muun muassa tunnelmalliset kappaleet Yö Saaristossa, Moskovan Illat ja Koivu Valssi.

Veikko Hellen muistokonsertti Nummelan työväentalo Rientolassa su 27.9. klo 14. Liput ovelta 15 euroa, sis. kahvituksen.