Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työttömien määrä pienempi heinäkuuhun verrattuna

Vihdissä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 10,2 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli 1483 ja näistä lomautettuja oli 299.

Työttömänä oli yli 400 vihtiläistä enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta heinäkuuhun verrattuna tilanne parani, sillä työttömänä oli elokuun lopussa oli 256 henkeä vähemmän kuin kuukautta aiemmin.

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kuntien alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa 13,1 prosenttia. Työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa yhteensä 114 043. Tämä on 42 922 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa kuitenkin 16 819 vähemmän kuin edelliskuussa. Lomautettujen määrän lasku jatkui, ja elokuun lopulla lomautettuja oli 7 675 vähemmän kuin kuukautta aiemmin. Lomautettuja oli työttömistä työnhakijoista lähes 26 000.

Ammattiryhmistä eniten työttömiä oli ammatteihin luokittelemattomissa. Ammattinimikkeistä työttömiä oli runsaasti myyjissä, ravintola- ja suurtaloustyöntekijöissä sekä mainonnan ja markkinoinnin erityisasiantuntijoissa.

Kolmasosa koko maan työttömistä työnhakijoista asui Uudellamaalla. Työttömien työhakijoiden määrä kasvoi elokuussa edellisvuoteen verrattuna kaikissa Uudenmaan kunnissa. Suhteellisesti eniten määrä kasvoi Pornaisissa, Nurmijärvellä ja Sipoossa. Hitaimmin se kasvoi Pukkilassa, Myrskylässä ja Lapinjärvellä.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa korkeinta Vantaalla (14,7 prosenttia), Helsingissä (14,3 prosenttia) ja Myrskylässä (13,7, prosenttia). Paras tilanne oli Inkoossa, jossa työttömien osuus työvoimasta oli 8,2 prosenttia. Seuraavina tulivat Siuntio (8,3 prosenttia) ja Mäntsälä (8,4 prosenttia).

Karkkilan työttömyysaste oli 12,4 prosenttia, Lohjan 11 prosenttia, Nurmijärven ja Kirkkonummen kumpaisenkin 10,4 prosenttia.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Uudellamaalla elokuun aikana haussa liki 20 000. Tämä on noin 6 600 paikkaa vähemmän kuin vuotta aiemmin. Uusia avoimia työpaikkoja oli kuitenkin yli 2 800 enemmän kuin heinäkuussa. Kuun lopussa avoinna oli yli 14 000 työpaikkaa.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla talonrakentajille, myyjille, rahdinkäsittelijöille ja varastotyöntekijöille.

Vihdissä avoimia työpaikkoja oli elokuussa 133, kun heinäkuussa niitä oli 159, kesäkuussa 113 ja toukokuussa 203.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.