Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harjun Kiekon kausi alkoi uusin voimin – miesten edustusjoukkue menetti hyökkäyspään luottomiehiä, mutta sai kokeneita pelaajia korvaajaksi

Harjun Kiekon miesten edustusjoukkue aloitti lauantaina uuden II divisioonakauden, kun se matkusti uutena joukkueena sarjaan tulleen Jäähongan vieraaksi Espooseen. Peli Matinkylän hallissa päättyi HaKin voittoon. HaKi teki kuusi maalia, kotijoukkue kaksi.

Nummelan ja Lohjan yhteisjoukkueen kokoonpano on muuttunut melkoisesti viime kaudesta, sillä terävin hyökkäyskärki on vaihtanut paikkakuntaa opiskelujen perässä.

Tällä kaudella miehistöstä puuttuvat Otto Ohmeroluoma, Oula Suutarinen ja Aleksi Aalto, viime vuoden kovimmat pistemiehet.

HaKin toiminnanjohtaja Panu Heinistö ymmärtää nuorten pelaajien lähdön, vaikka menetykset harmittavatkin.

– Lohjalla ei ole hirveästi kouluvalikoimaa. Miehet lähtivät Kotkaan, Poriin ja Turkuun. Opiskelut ovat tässä vaiheessa tärkeä osa elämää, Heinistö toteaa.

Myös kakkosketjun nuoret ulkomaalaisvahvistukset Daniil Trakht ja Daniel Tsarkovskyi vaihtoivat joukkuetta.

Toiminnanjohtaja kertoo, että tilalle hyökkäyspäähän on saatu kuitenkin kovia vahvistuksia. Suomalaisista HaKiin paluu muuttaa Lappeenrannassa II divisioonaa pelannut Teemu Holopainen.

– Hän on pelannut sellaista vähintään yksi piste per peli -tahtia, joten meillä on tietysti kovat odotukset.

Toista kovaa suomalaisvahvistusta, Ranskassa pelannutta Joona Tolvasta odotetaan myös miehistöön. Tolvasen kohdalla sopimus ja siirto Ranskasta viivästyttää miehen saapumista Lohjalle, joten kauden ensimmäisessä pelissä häntä ei nähdä.

Ulkomaalaisvahvistuksia löytyy myös tänä vuonna joukkueesta, joskin viime kautta vanhempia ja hieman kokeneempia. Joukkueeseen saapuu Venäjän kansallista liigaa pelaava hyökkääjä ja Floridasta Lohjalle matkustaa virolaispelaaja.

– Floridassa ei kausi ole alkamassa vielä hetkeen koronatilanteen vuoksi ja nuori mies haluaa pelaamaan.

Myös puolustukseen saadaan vahvistuksia Jokereiden A-nuorissa pelanneesta virolaispelaajasta, joka siirtyy Kisakallioon opiskelemaan ja täydentää näin myös HaKin miehistöä.

Heinistö kertoo, että kauden avauspelin jälkeen joukkueelle tulee samantien kahden viikon tauko, jonka aikana joukkueen kokoonpano voi vielä muuttua, koska osa neuvotteluista on vielä auki.

– Meillä on sen verran uusi kokoonpano, että on aika kysymysmerkki, miten pelit lähtevät kulkemaan. Edustusjoukkue ei ole päässyt harjoittelemaan yhdessä tällä kokoonpanolla vielä juurikaan, varsinkin kun harjoituspelejä eikä Suomen Cupia ole ollut tänä syksynä.

Edustuksen valmennus on pysynyt samana.

Viime kaudella ohjat ottanut Ilja Kiritsevski luotsasi viime kauden nuorta joukkuetta mallikelpoisesti ja jatkaa työtään tänä vuonna apuvalmentaja Eetu Koposen kanssa.

– Paljon on asioita vielä auki, mutta kyllä meillä on hyvä runko kasassa ja hyvä tuntuma tästä kaudesta, Heinistö toteaa.