Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MLL:n suurkirpputori tänä vuonna erityisjärjestelyin: ”Haluamme toteuttaa turvallisen ostosreissun kaikille kävijöille”

MLL:n Vihdin paikallisyhdistys järjestää jälleen suuren lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden kirpputorin.

Yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Tuhkanen sanoo, että järjestämistä emmittiin koronatilanteen takia. Tuhkanen kuitenkin jatkaa:

– Kirpputoriin on uhrattu jo niin paljon työtä, että kyllä se on järjestettävä.

Kirpputori on myös suosittu, odotettu ja monelle tarpeellinen paikka löytää lapsille tarpeellista edullisesti.

Niinpä kirpputori pidetään sunnuntaina 27.9. viime vuosien tapaan Kuoppanummen koulukeskuksessa. Tänä vuonna luvassa on kuitenkin erityisjärjestelyitä koronan takia.

– Haluamme auttaa vihtiläisperheitä ja toteuttaa turvallisen ostosreissun kaikille kävijöille. Teemme kaiken vapaaehtoisvoimin ja toivomme, että kävijät ymmärtävät erityistoimet ja haluavat yhdessä mahdollistaa kirpputorin pitämisen myös jatkossa.

Kirpputorin järjestämiseen menee vapaaehtoistunteja noin 500, tänä vuonna ehkä vieläkin enemmän.

Johanna Tuhkanen kertoo, että kerrallaan otetaan sisään asiakkaita rajattu määrä, 50 henkeä.

Kun yksi asiakas poistuu, pääsee toinen sisään. MLL:n toive on, että perhekunnasta tulisi asioimaan vain yksi henkilö.

Ostosten tekemiseen on kullakin vain korkeintaan puoli tuntia aikaa, jotta kaikille tarjoutuu mahdollisuus päästä käymään kirpputorilla.

Samasta syystä tapahtuma-aikaa on pidennetty edelliskerroista tunnilla: tällä kertaa kirppistellään klo 10-14, MLL:n jäsenille ovet avautuvat puoli tuntia aiemmin.

– Toivomme kasvomaskien käyttämistä ja MobilePay-maksua, Tuhkanen jatkaa ja kertoo, että kasvomaskeja on myynnissä ovella. Sisäänkäynti ja uloskäynti kirpputorille on ohjattu eri ovista.

Itsepalvelukirpputorilla myytävät on jaoteltu kokojen ja teemojen mukaan; vapaaehtoiset valvovat, että turvavälit säilyvät pöytien ympärillä. Maksu suoritetaan kerralla kaikista ostoksista, ja MobilePayn lisäksi käy käteinen.