Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa pankkitunnusten kalastajista Lohjalla ja Vihdissä

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa Lohjan ja Vihdin seudulla tapahtuneista yrityksistä urkkia tietoon henkilöiden pankkitunnuksia.

– Meille on tehty tiistaina yksi rikosilmoitus asiasta Lohjan alueelta, mutta on päivänselvää, että tämä ei ole yksittäistapaus, vaan näitä soittoja voi olla siellä jopa kymmeniä muutaman päivän sisällä, rikoskomisario Klaus Geiger Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Tapahtumien kulku on pääsääntöisesti se, että ”yksityisestä numerosta” tulleessa puhelussa henkilö kertoo soittavansa Lohjan poliisista.

Henkilö ilmoittaa, että pankkikortteja on kopioitu ja sen vuoksi aloitetaan korttien suojaaminen.

Tämän jälkeen yritetään alkaa sopia tapaamista ja ryhdytään kyselemään pankkitunnuksia.

– Missään tapauksessa poliisi ei koskaan pyydä pankkitunnuksia, eikä lähde saattelemaan ihmisiä pankkiin tai poliisilaitokselle. Jos poliisi jotakin pyytää, hän pyytää silloin saapumaan poliisilaitokselle.

– Missään nettifoorumeilla, puhelimessa tai sähköpostitse ei pidä luovuttaa pankkitunnuksia, eikä kenellekään pidä luovuttaa pankkikorttia tai verkkotunnuksia kodin ulkopuolella.

Klaus Geiger varoittaa myös, että huijareilla on uusia tapoja.

– Helsingissä ongelmaksi asti on yhä koronatarkastajia, joita meilläkin Länsi-Uudellamaalla oli keväällä. Toinen ryhmä ovat ns. palovaroittimen tai muiden kotitarvikkeiden asentajat, jotka tulevat kotiovelle soittamaan ovikelloa.

Asentajat pyytävät tuotteistaan ylihintaa tai anastavat omaisuutta.

Geiger kannustaa huijausyrityksen kohteeksi joutuneita aina tekemään rikosilmoituksen

– Poliisille nämä ovat hirveän työläitä, sillä ne sitovat valtavasti väkeä yli poliisilaitosten rajojen.