Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Unelma omasta yrityksestä toteutui: parturi-kampaamo Hairlinja avautui Linjaportissa

– Aina ajattelin, että koulun jälkeen ryhdyn yrittäjäksi, Allan Nauzad kertoo ja toteaa hymyillen: – Hyvältä tuntuu nyt.

Nauzadin oma parturi-kampaamo Hairlinja avasi ovensa syyskuun ensimmäisenä päivänä Nummelassa Linjaportin kiinteistössä, Matkahuollon entisissä tiloissa.

Liiketilassa on tehty paljon remonttia.

Hairlinjan vuokrasopimus alkoi elokuun ensimmäisestä päivästä, ja sen jälkeen Nauzad on esimerkiksi tapetoinut, asentanut peilejä, ostanut parturikalusteet ja hankkinut nojatuoleja.

45 neliön kokoinen liiketila tuli valmiiksi juuri ennen kuun vaihdetta, ja Nauzad sanookin kokeneensa aikamoista stressiä viimeisinä päivinä ennen avajaisajankohtaa.

Hairlinja on Allan Nauzadin ensimmäinen yritys. Parturin urasta hän on tosin haaveillut jo nuorena Irakin Kurdistanissa.

Suomeen Nauzad tuli vuoden 2008 lopussa.

Vuoden 2019 maaliskuussa hän valmistui Stadin aikuisopistosta parturi-kampaajaksi puolentoista vuoden opiskelujen jälkeen.

Hän oli hakenut opiskelupaikkaa jo aiemmin, mutta riittämätön suomen kielen taito oli tuolloin esteenä opiskelemaan pääsemiselle.

Valmistuttuaan Nauzad oli töissä M Room -parturiketjussa ja toivoi löytävänsä liiketilan omalle parturi-kampaamolle. Lopulta hänen ystävänsä löysi sopivan tilan Nummelasta.

Nauzad halusi sijainnin näkyvän yrityksensä nimessä ja mietti nimeä valitessaan viittausta Linjaporttiin.

Moni portti- tai linja-sanan sisältävä nimi oli kuitenkin jo varattu. Lopulta Nauzad keksi Hairlinjan, ja se tuntui osuvalta.

– Sijainti tässä on hyvä. Tässä on aina ihmisiä, joten paikka on todella hyvä. Olen todella tyytyväinen tähän, Nauzad kehuu.

Ainoana miinuksena on vain työmatka, sillä yrittäjä asuu Helsingissä.

Hän haluaisi päästä lähemmäs parturi-kampaamoaan ja etsiikin nyt vuokra-asuntoa Nummelasta, mahdollisimman pikaisesti.

Oma parturi-kampaamo on toteutunut unelma. Nauzad sanoo pitävänsä kaikesta ammatissaan. Erityisesti hän haluaa panostaa palveluun.

– On tärkeää hymyillä, Allan Nauzad sanoo – ja hymyilee.