Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen vauhditti kriisistä nousemista – ”Vihti on maailman paras paikka”

Yrittäjän päivän vihtiläisessä tilaisuudessa luodattiin torstai-iltana nykytilaa ja erityisesti keinoja nykyisestä vaikeasta taloustilanteesta nousemiseksi.

– Vihti on maailman paras paikka, mutta kehittämisen tarpeista on saatava tietoja. Ilman tietoja tarpeista ei kehitystä tapahdu, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen muistutti.

Tällä hän viittasi Vihdin uuden elinkeinostrategian laadintaan.

Työryhmiä on perustettu neljä; matkailu ja hyvinvointi, teollisuustontit ja toimitilat, markkinointi ja imago sekä toimintatavat.

– Osallistukaa aktiivisesti työryhmien toimintaan. Me kunnassa teemme kaikkemme nykytilanteen korjaamiseksi, Eerikki Viljanen kannusti.

Hänen mielestään yrittäjät ovat suomalaisen yhteiskunnan tukijalka ja peruspilari, julkisten palveluiden pyörittämisen mahdollistajia.

”Poikkeuksellinen aika” on Viljasen mielestä kärsinyt taantumien aikana inflaation.

Herättävä hetki hänellä oli kuitenkin ylioppilasjuhlissa viime viikonloppuna kun koulun rehtori muistutti, että kevään ylioppilaskirjoitukset järjestettiin sotien jälkeen ensimmäisen kerran poikkeusoloissa.

Koronan vaikutukset ovat Eerikki Viljasen mielestä erittäin kovat osalle pienyrittäjistä kun koko omaisuus on kiinnitetty yritystoimintaan.

– Myös työntekijäpuolella on suuri huoli tulevaisuudessa.

– Tuotantojen alasajot kertovat nyt vaikeasta syksystä ja talvesta. Budjettiriihessä on tehtävä päätöksiä, joiden tuloksena yrittäjien kustannukset eivät nouse.

Yritysten kyky työllistää asettaa Eerikki Viljasen mielestä askelmerkit kunnan taloudenhoidolle.

– Meidän on pidettävä hyvää huolta nykyisistä asukkaista ja yrityksistä ja luoda samalla mahdollisuuksia uusille.

Vaikean taloustilanteen korjaamiseksi valtuuston puheenjohtaja nosti pöydälle – yksityiskohtiin menemättä –  kunnan tulopohjan lisäämisen.

Yrittäjän päivän tilaisuudessa kunnantalolla Vihdin kunnan elinkeinopäällikkö Jorma Ranta tähdensi, että nyt on tärkeä pohtia tulevaisuutta – millainen lähitulevaisuuden Suomi on yrittäjille.

Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen viittasi puheenvuorossaan tuoreeseen tutkimukseen, jonka mukaan Suomi on lapsille maailman viidenneksi paras maa.

– Mielestäni tämä on myös aikuisille yhtä hyvä maa.

Vihdin Yrittäjien pitkäaikaisen puheenjohtajan mielestä tavoitteena pitää olla Vihdin kehittäminen Suomen parhaaksi kunnaksi yrittäjille.

– Eteenpäin mennään, mutta tiedossa on, että suuriakin yrityksiä on menossa nurin. Meidän on Vihdissä tehtävä uudesta elinkeinostrategiasta paras mahdollinen. Siitä saadaan hyvä lähtö kunnan kehittämiseen.

– Tehdään siis yhteistyötä, Leevi Pursiainen kannusti osallistumaan strategiatyöhön.