Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakolaispolitiikasta kovaa vääntöä ulkoasiainvaliokunnassa – IS: Niikko julkaisi tiedotteen, jossa vaati mahdollisuutta sulkea rajat, Tuomiojan mukaan Niikko sooloilee

Ilta-Sanomat uutisoi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa meneillään olevasta tiukasta väännöstä koskien pakolaispolitiikkaa.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Mika Niikko julkaisi perjantaina tiedotteen, jonka mukaan Suomen pitäisi voida tarvittaessa sulkea rajansa pakolaisilta. Niikko vaati myös Suomea ajamaan EU:ssa tiukempaa ja selkeämpää turvapaikkapolitiikkaa sen sijaan, että se katselisi tilanteen kehittymistä sivusta.

Sen sijaan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Erkki Tuomiojan (sd) mukaan kyse ei ole ulkoasiainvaliokunnan yhteisestä kannasta, vaan Niikon edustamasta rajat kiinni -aatemaailmasta. Tuomioja katsoo valtaosan ulkoasiainvaliokunnasta olevan kaiken lisäksi Niikon ja perussuomalaisten kanssa asiasta täysin eri mieltä.

Tuomioja sanoo, että Niikko onkin sortunut harhaanjohtavaan tiedottamiseen antaessaan ymmärtää, että hänen henkilökohtainen tiedotteensa olisi peräti ulkoasiainvaliokunnan julkilausuma. Hän katsoo kuitenkin, että Niikon mielipiteet tai ulostulot tuskin vaikuttavat merkittävästi ulkoasiainvaliokunnan työskentelyyn, joka kuulemma on sujunut asiallisesti ja hyvässä hengessä.