Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Al-holin leiristä Suomeen saapuvien orpolasten vanhemmat olivat vakaumuksellisia jihadisteja

Kohta Suomeen al-Holin leiriltä saapuvan kahden orpolapsen vanhemmat olivat vakaumuksellisia jihadisteja, jotka pyrkivät väkivalloin koko maailman islamisoimiseen, kertoo Ilta-Sanomat

Suomeen pian saapuvat kaksi suomalaislasta ovat alle 7-vuotias poika sekä noin viisivuotias lapsi, jonka sukupuolta ei jutussa ilmoiteta. Lapsilla on eri isä. Lapset ovat asuneet elämänsä Syyriassa Isisin kalifaatissa.

Ilta-Sanomien jutussa 7-vuotiaan pojan isää kutsutaan "Marcukseksi". Hän kuoli marttyyrina taistelussa keväällä 2013. "Marcus" oli kotoisin Suomesta, eikä hän ollut alunperin muslimi, vaan kääntyi islamiin vankilassa luettuaan siellä Koraanin. Tämän jälkeen hän radikalisoitui ja lähti Syyriaan vuonna 2012 yhdessä lasten äidin kanssa, jota sanotaan "Paulaksi".

"Paula" kuoli noin kaksi vuotta sitten jäätyään pommituksessa romahtaneen talon raunioihin. Hänkin oli kantasuomalainen. "Marcuksen" kuoltua "Paula" meni naimisiin Espoosta kotoisin olevan suomensomalialaisen taistelijan kanssa, jota kutsutaan "Aliksi". Hän oli saapunut Syyriaan joulukuussa 2012.

"Ali" on mahdollisesti toisen Suomeen saapuvan, noin 5-vuotiaan orpolapsen isä. "Ali" kuoli kesällä 2014.

Kirjeissään Suomeen "Paula" puhuu muun muassa Isisin tavoitteesta saada maailma alistumaan Allahin lakeihin: "jatkamme kunnes Islam on levinnyt koko maailman jokaiseen nurkkaan". Hän myös kertoo aikovansa kasvattaa pojastaan mujahediinin, uskonsoturin.