Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Onhan kulta tosi hieno juttu” – Sofia Soilu voitti junioreiden esteratsastuksen suomenmestaruuden

Sofia Soilu voitti sunnuntaina junioreiden esteratsastuksen suomenmestaruuden. Ojakkalalainen Soilu on moninkertainen SM-voittaja, mutta tässä viimeisimmässä voitossa on silti jotain erityistä.

– Edelliset mestaruusvoitot olivat poneilla, tämä oli nyt ensimmäinen hevosella, Soilu kertoo. Hän on jo kolme vuotta kilpaillut hevosilla ja puolitoista vuotta sitten hän siirtyi kokonaan poneista hevosiin.

Mestaruuteen Soilu ratsasti Limited Edition Ir -hevosellaan, jonka kanssa hän on harjoitellut ja kilpaillut nyt melkein kaksi vuotta. Sofia kertoo, että hevonen on yritteliäs ja hyppykykyinen eli se pystyy ylittämään isojakin esteitä.

– Kaikin puolin ihana tyyppi, Sofia hymyilee.

Junioreiden esteratsastuksen SM-kilpailu käytiin kolmena päivänä: torstaina, perjantaina ja sunnuntaina. Kaikki kolme päivää sujuivat Sofia Soilulta hyvin, ja hän oli kilpailun johdossa alusta loppuun. Viimeisellä kierroksella ratsukolta putosi kilpailun ainoa puomi.

– Olen kyllä tosi tyytyväinen, Soilu sanoo ja lisää, että koko kilpailu meni toivotusti.

– Ennen kilpailua oli mielessä, että jos tehdään parhaamme, mitali voisi tulla, mutta onhan kulta tosi hieno juttu.

– Ensi vuonna siirryn nuoriin ratsastajiin. Toivon, että sama menestys jatkuisi sielläkin, loppuvuodesta 18 vuotta täyttävä Soilu miettii.

Junioreissa kilpailee 16-18-vuotiaita ratsastajia ja nuorissa ratsastajissa puolestaan 19-21-vuotiaita.

Tälle syksylle Soilulla on luvassa vielä useampia kilpailuita, ellei koronatilanne pahene ja peru kisoja. Ratsastamisen lisäksi Sofian syksyyn kuuluvat lukio-opinnot: hän käy Helsingissä Mäkelänrinteen urheilulukiota toisella vuosikurssilla. Viime lukuvuonna Soilu piti välivuoden ja oli kolmen hevosensa kanssa Saksassa kilpailemassa ja harjoittelemassa.

– Tulin pari kuukautta etuajassa takaisin koronan takia, Soilu kertoo, mutta sanoo, että aika Saksassa oli silti antoisa. Hän kokeekin saaneensa Saksasta hyvää kokemusta omaan ratsastamiseensa.

Soilu on harrastanut ratsastusta pienestä pitäen ja esteratsastuksessa häntä viehättää muun muassa ennalta-arvaamattomuus.

– Esteratsastus on tosi nopeatempoista ja jännittävää, Soilu sanoo ja virnistää: – Se on vaan tosi kivaa.