Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turnaus pelataan Vaasassa – Nummelan Palloseuran T05-tytöt SM-lopputurnaukseen

Nummelan Palloseuran T05-joukkue lähti koronan sekoittamaan kauteen hyvinkin pienin tavoittein, oltiihan Etelä Liiga-paikka saatu kahden muun joukkueen yhdistymisen kautta.

Kahdeksan parhaan SM-lopputurnaus oli joukkueelle kaukainen haave, johon ei moni uskonut, koska koronantilanteen takia vain viisi joukkuetta Etelä Liigasta pääsee lopputurnaukseen aikaisemman kymmenen sijaan.

Joukkueen esitykset ovat olleet Etelä Liigassa sen verran hyviä, että sarjan ja samalla Suomen kärki on haastettu jokaisessa ottelussa.

Aikaisemman 1–0 Honka-voiton jälkeen joukkue tarvitsi pisteen jäljellä olevista kahdesta ottelusta varmistaakseen SM-lopputurnauspaikan.

Joukkue suuntasi TPS:n vieraaksi Turkuun. Valmennus teki selväksi ennen peliä, mitkä olivat panokset – piste riittää, mutta voitosta lähdetään pelaamaan.

Peli lähti varovaisesti liikkeelle ja jalka ei oikein liikkunut.

Olisiko pieni jännitys vaivannut tai totuttua lyhyempi alkulämpö vienyt terän alusta, kun vastustaja painoi päälle ja NuPS:n pelaajat olivat joka tilanteessa askeleen jäljessä.

Mitä pidemmälle mentiin, sitä selvemmäksi tuli pelin henki – NuPS vie ja TPS vikisee.

Tytöt vyöryttivät vaarallisia tilanteita liukuhihnalta onnistumatta kuitenkaan maalinteossa ja jopa yksi rangaistuspotkukin tuhrittiin.

Jatkuva peli vastustajan kenttäpuoliskolla mahdollistaa vaaralliset pistohyökkäykset ja näin kävi nytkin läpiajona.

Maalivahti Emilia Dannbäckin loistava vastaantulo ja torjunta pelasti takaiskulta. Tämän jälkeen joukkuepuolustus tiivistyi ja vastaavia tilanteita ei enää nähty.

Varmaan kymmenes kulmapotku tuotti tulosta 36:nnella otteluminuutilla. Wilma Nokio jatkoi kulmapotkun suoraan maaliin. Peli oli 0-1 NuPS:lle.

Tästä vain neljä minuuttia myöhemmin tuli uusi kulmapotku, josta Sissi Korte pääsi pukkaamaan pallon takanurkalle Wilma Nokiolle, joka jatkoi päällään pallon maaliin. Tilanne 0–2 NuPS:lle.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin – pidettiin puolustus tiukkana, vastustajalle ei annettu tilaa ja hyökättiin joukkueena.

Vastustajalta ei nähty vaarallisia hyökkäyksiä ja myös NuPS:lta alkoi paras terä tylsyä hyökkäyksistä, joten ottelun loppu pelailtiin varmistellen voittoa.

Etelä Liigan alkusarjaa on jäljellä vielä ottelu Valtti/United YJ:tä vastaan ennen ylempää jatkosarjaa.

Tässä vaiheessa kautta ovat jo hyvin minimaaliset tavoitteet täyttyneet moninkerroin.

Joukkue on yllättänyt kaikki – valmennuksen, vastustajat ja monet muut.

Matkan aikana on kaatunut isoja seuroja kuten Ilves, Honka ja nyt TPS.

Monien suusta on kuultu, että eihän teidän pitäisi olla noin korkealla sarjataulukossa, tultiinhan sarjaan takaoven kautta.

Mutta jalkapallo on joukkuelaji ja tämä porukka on joukkue isolla J:llä!

– Haasteet ovat kasvaneet, mutta joukkue on kasvanut niiden mukana, sanoo joukkueen päävalmentaja Juha Ojala.

Nyt siis alkaa valmistautuminen Vaasassa 13.-15.11. pelattavaan Laura Kalmari SM-lopputurnaukseen.