Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antti ja Niina Raiskin luotsaama K-Market Hiidenranta avautuu torstaina – ”Tätä on odotettu kauan”

Nummelan Hiidenrantaan avataan torstaina K-Market – vuosien odotuksen jälkeen.

– Hienolta tuntuu. On mahtavaa pystyä tuottamaan jotain sellaista, josta ihmiset tulevat iloiseksi. Tätä on odotettu Hiidenrannassa valtavan kauan, sanovat kauppiaat Niina ja Antti Raiski. He kertovat, että kauppa onkin melkoinen nähtävyys naapurustossa: sen rakentumista on käyty esimerkiksi kuvaamassa ja videoimassa.

– Kauppa tulee hiidenrantalaisille ihan varmasti tarpeeseen. Ja saa tänne tulla kauempaakin, Antti hymyilee.

K- ruokak auppiaan ura oli alkujaan Antin unelma, jota hän mietti jo vuosia sitten. Nummelasta lähtöisin oleva Raiski tunnetaan vuoden 2000 tangokuninkaana, joka ryhtyi rakennusalan yrittäjäksi. Kaksi vuotta sitten hän joutui selkäleikkaukseen ja päätti, että nyt on aika toteuttaa vanha haave.

Antti kysyi Niinalta, kiinnostaisiko tätä lähteä yhdessä kauppiaiksi – ja Niina lupautui heti. Antti pääsi soveltuvuuskokeiden kautta kauppiasvalmennukseen, josta hän valmistui viime syksynä.

– Kaupassa ei ole hirveän vaikeita asioita, mutta niitä on älyttömän paljon, Antti miettii.

Pääsiäisen kieppeillä Raiskit saivat odottamansa puhelun: heille olisi tarjolla kauppa. Eikä mikä tahansa kauppa vaan uusi, rakenteilla oleva K-Market Antin vanhoilla kotikonnuilla.

Nykyisen K-Marketin tontilla Antti on 10-vuotiaana ollut poimimassa herneitä. Hän on myös pikkupoikana asunut yhden kesän aivan naapurissa.

– Siitä puhelusta lähtien on ollut aikamoista lentoa, Niina kertoo. Raiskit ovat tehneet pitkiä päiviä, mutta molempien monialaisesta taustasta on ollut runsaasti hyötyä kaupan käynnistämisvaiheessa.

Kauppiaspari iloitsee siitä, että on saanut olla alusta asti mukana rakentamassa kauppaa omannäköiseksi.

– Kauppiaita on erilaisia ja kauppoja on erilaisia.

Raiskien tarkoitus on tehdä K-Marketista aktiivinen kylän keskus, oman kylän kauppa, jonka valikoimaa rakennetaan asiakastoiveiden pohjalta.

– Me haluamme päästä mahdollisimman lähelle asiakkaita, Niina sanoo. Niinpä kauppiaat tahtovat olla mukana kaikessa myymälätyössä. Työntekijöitä K-Marketissa on kuusi.

Myymälätilaa kaupassa on 400 neliötä ja pysäköintipaikkoja reilusti kaupan kokoon nähden.

Lisäksi kaupalla on piha-alue, jota kauppiaat jo suunnittelevat hyödyntävänsä tulevissa tapahtumissa. Suunnitelmat olivat valmiina myös avajaisjuhlia varten, mutta niitä ei voidakaan koronan takia järjestää.

– Ei haluta ottaa turhia, tyhmiä riskejä, Antti sanoo.

Raiskit aikovat kuitenkin nauttia siitä hetkestä, kun ovet torstaina saadaan auki.

– Meidän iso unelma toteutuu sinä päivänä, pariskunta toteaa ja lupaa, että viimeistään 1-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan sitten isommin.

K-Market Hiidenranta sijaitsee Nummelassa osoitteessa Tiesmäenkuja 1. Avoinna arkisin 6.30-22, lauantaisin klo 8-22 ja sunnuntaisin klo 9-22. Avajaiset 27.8. klo 10.