Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläisellä Venla Lahtisella oli hieno lapsiratsastajien EM-kisa

Vihtiläinen Venla Lahtinen (13) ja holsteinruuna Classified tekivät oman ennätystuloksensa lapsiratsastajien EM-kilpailujen finaalissa Unkarissa perjantaina.

Päivän henkilökohtaisessa ohjelmassa ratsukko sai tuomaristolta 67.78 prosentin tuloksen teknisestä suorituksesta sekä 74.75 laadusta. Ratsukko oli kilpailussa 16:s.

Ratsastaja päätti kisansa tyytyväisin mielin.

– Minulla ei ollut sinänsä suuria tavoitteita, eniten hain täältä meille henkistä kasvua. Tavoite täyttyi aika priimasti, kun pääsin kisaamaan hyvillä tuloksilla ja rikoimme omat ennätyksemme, Lahtinen kertoi Ratsastajaliiton tiedotteessa.

Kokonaistulos 71.26 ylitti ratsukon Ypäjän katsastuskilpailuissa tehdyn tuloksen 3,5 prosenttiyksikköä.

– Tämänpäiväisen radan oli kilpaillut vain kerran aikaisemmin. Hevonen oli jo pikkaisen väsynyt, kun meillä oli jo aika paljon matkaa takana. Mietin vähän, miten se jaksaa lähteä näyttävästi ja selvällä erolla lisäyksiin, mutta aika hyvin ratkaistiin pulmat ja tehtiin kiva, tasainen rata.

Haluan jatkaa rajojen ylittämistä.

Venla Lahtinen

”Clasu” tuli Lahtiselle vajaa vuosi sitten. Lupaava hevonen on kisaratsuna varsin nuori, ja tavoitteet ovat vielä maltillisia.

– SM-kisat olisi hienoa käydä kisaamassa syyskuussa. Haluan jatkaa rajojen ylittämistä, kehittymistä ja saada lisää kokemusta. Clasu on vasta seitsemän, ja se tarvitsee myös vielä lisää lihasvoimaa, Lahtinen toteaa.

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs oli erittäin tyytyväinen Venlan suoritukseen.

– Hän on erittäin lahjakas tyttö, jolla on niin kylmänviileät kisahermot, että hän pystyy tekemään arvokisoissa oman ennätyksensä. Ylipäänsä finaalipaikka tällaisessa sakissa on todella kova tulos, Björs kehui vihtiläistä Ratsastajaliiton tiedotteessa.

Venla ja Classified kilpailivat EM-kilpailuissa kuudennen koulustarttinsa tiistaina joukkueohjelmassa, josta irtosi myös oma ennätystulos 73,35 prosenttia sekä 14. sija ja paikka finaaliin 18 parhaan joukossa.

– Valmensin itse Venlaa ensimmäisen kerran täällä EM-kilpailuissa. Teimme suunnitelman sen mukaan, mitä tuomarikollegio kommentoi. Hän on tosi hyvä ja lahjakas ratsastaja, ja korjasi radalla kaiken pyydetyn ratsastusasennossa ja teiden tarkkuudessa sekä sai hevosen ryhdikkäämmäksi ja kootummaksi, Björs kertoi.

Ratsastajaa valmentavat kotioloissa Eeva-Maria Porthan-Broddell sekä hänen äitinsä Marika Lahtinen, joka on ratsastuksenopettaja ja yrittäjä Vihdin Ratsutallissa. Lapsiratsastajissa ovat mukana 12–14-vuotiaat ratsastajat.

Venla täyttää 14 joulukuussa, joten hänen viimeinen vuotensa tässä ikäluokassa sai hienon päätöksen EM-tasolla, Ratsastusliiton tiedotteessa kerrotaan.