Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katse välittää tunnetta ja ajatuksia – kymmeniä kasvokuvia näyttelyssä Vihdin pääkirjastossa

– Kasvokuvia, joista välittyy tunne ja ajatukset. Toivon, että katsoja voisi näistä tunnistaa omasta elämästään jonkun hetken tai tunnelman.

Näin luonnehtii Annu Toiviainen-Malmio töitä näyttelyssään, joka on elokuun ajan esillä Vihdin pääkirjastossa Nummelassa.

– Sain näihin idean jo kymmenen vuotta sitten, mutta olen antanut idean hautua, Toiviainen-Malmio kertoo.

Viime syksynä Toiviainen-Malmio rupesi lopulta maalaamaan "päähän pälähtäneitä" kasvokuvia – ja heti ensimmäisenä päivänä niitä syntyi kolme. Kaikkiaan hän teki viitisenkymmentä työtä vain kahden kuukauden aikana.

Toiviainen-Malmio on musiikin ammattilainen, joka kertoo myös kirjoittavansa. Parhaillaan tekeillä on Haikara etsii Helsinkiä -niminen kirja, johon hän on kirjannut omia muistojaan varhaislapsuudesta 1950-luvulta.

– Olen monipuuhaaja, nainen nauraakin. Hänestä eri taiteen alat ruokkivat toisiaan.

Toiviainen-Malmio on pitänyt Vihdin pääkirjastolla aiemmin kaksi akvarellinäyttelyä ja yhden mosaiikkinäyttelyn vitriineissä, mutta nyt häneltä nähdään guasseja eli peitevärein tehtyjä kuvia.

Toiviainen-Malmio on järjestänyt aikaisemmin kirjastoon myös isänsä Esko Toiviaisen öljymaalausten näyttelyitä ja sisarensa Leena Toiviaisen akvarelleja.

Espoolainen Toiviainen-Malmio on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa kesät Pääkslahdessa, ja nykyäänkin hän viihtyy kesämökillä Hiidenveden rannalla.

Guasseja: Katseita, tunteita, ajatuksia -näyttely on esillä elokuun ajan Vihdin pääkirjastossa Nummelassa (Pisteenkaari 9).