Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiiden Opisto on täydessä valmiudessa

Kaikki opiston kurssit järjestetään, eikä ole kurssia, jota ei pystyisi toteuttamaan etäopetuksena. Rehtori Anne Kotosen mukaan opisto on varautunut kaikkeen.

Hiiden Opiston lukuvuosi käynnistyy 31.elokuuta teemalla tulevaisuuden perinteet. Teema sopii tähän aikaa, koska opistolla valmistaudutaan uudenlaisiin opetusmuotoihin.

– Olemme varautuneet, että siirrymme joustavasti monimuoto-opetukseen, ettei yhtäkään kurssia jouduta perumaan koronan takia, rehtori Anne Kotonen kertoo.

Suunnittelija Karoliina Salmela kertoo, että kaikki kurssit järjestetään tänä vuonna mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi käsityökurssien ryhmiä on pienennetty, koska niissä opiskelija ja opettaja ovat lähekkäin. Käsityökurssit voidaan järjestää myös etäopetuksena esimerkiksi videoiden avulla.

Kursseilla noudatetaan opetushallituksen ja THL:n antamia ohjeita sekä viranomaisten antamia määräyksiä.

– Suurimmat kurssit on mahdollista järjestää etäopetuksena, ryhmäkokoja on pienennetty ja tiloista löytyy opasteita sekä käsidesiä, Salmela kertoo.

Opisto pyrkii myös siihen, etteivät eri kurssiryhmät kohtaisi.

– Opiskelijoiden ja työntekijöiden täytyy tuntea, että heidän turvallisuudestaan välitetään, Kotonen toteaa.

Hiiden Opisto järjestää Lohjalla, Vihdissä ja Siuntiossa yli 670 kurssia. Salmela ei osaa arvioida vaikuttaako uusi tilanne ihmisten ilmoittautumisinnokkuuteen,

– Kyselyiden perusteella voisi uskoa, että asiakkaita ilmoittautuu paljon.

Kursseihin on varattu varapaikkoja, jos opiskelijoita voidaan ottaa jossain vaiheessa enemmän. Ulkona järjestettäviin kursseihin osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

Kursseja järjestettiin etänä jo keväällä ja Kotosen mukaan asiakkaiden sekä opettajien palaute on ollut pääosin hyvää. Opiston opettajille on järjestetty nyt toinen kurssi, jotta heillä on kaikki valmiudet opettaa verkon välityksellä.